6ο φεστιβάλ Κρητικής Μουσικής στη λίμνη Αγίου Νικολάου

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεραμβέλλου – Οροπεδίου Λασιθίου διοργανώνει το 6ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ στη Λίμνη Αγίου Νικολάου (Βουλισμένη) σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης.

Το Φεστιβάλ ξεκινά την Δευτέρα 13 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022 με ώρες διεξαγωγής από τις 20:00 έως τις 24:00 όλες τις μέρες.

Το 6ο Φεστιβάλ Κρητικής Μουσικής είναι μία προσπάθεια για τη συνέχιση της παράδοσης μας μέσω της γνωριμίας και της επαφής των παιδιών με πολιτιστικά στοιχεία του Λασιθίου αλλά και γενικότερα της Κρήτης, καθώς ξεκίνησε από την ανάγκη και την επιθυμία των ίδιων των παιδιών. Σε κάθε Φεστιβάλ λαμβάνουν μέρος δεκάδες καλλιτέχνες οι οποίοι συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

Φέτος θα παραβρεθούν μεγάλα ονόματα της κρητικής μουσικής παράδοσης. Τις πέντε αυτές μέρες θα γίνουν αφιερώματα στους Κουνάλη Δημήτρη, τον μαντιναδολόγο Χαιρέτη Αριστείδη (Γυαλάφτη) και στους Ξυλούρη Αντώνη (Ψαραντώνη) και Ξυλούρη Γιάννη (Ψαρογιάννη). Το υπόλοιπο πρόγραμμα θα πλαισιώσουν οι Βλάσσης Κων/νος, Κουνάλης Μιχάλης, Μπετείνης Δημήτρης, Μαρτσάκης Αντώνης, Σαριδάκης Κων/νος, Στρατάκης Νίκος & Γιώργος, Βαρουχάκης Μιλτιάδης, Μαρούλης Πέτρος, Στρατάκη Βούλα, Κατσαμάς Μανώλης, Χαιρέτης Στέφανος και Βασίλης, Φασουλάς Χάρης, Λουκάκης Μάνος, Ξυλούρης Γιώργος, Ξυλούρη Νίκη, Ξυλούρης Λάμπης, Σγουρός Δημήτρης.

Παράλληλα στη Λέσχη Ναυτοπροσκόπων θα υπάρχει λαογραφική έκθεση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κριτσάς, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρούστα και τις Υφάντρες της Ελούντας.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα χορέψουν παιδικά τμήματα από τη Σχολή χορού «Το Σπίτι της Τέχνης» της Ανδριάνης Γαλανού, τη Σχολή χορού ΓΙΑΝΝΙΚΟΥ-ΤΑΜΙΩΛΑΚΗ και το Λύκειο Ελληνίδων, παράρτημα Αγίου Νικόλαου.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μεραμβέλλου – Οροπεδίου εκπροσωπώντας όλους τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία των Δήμων Αγίου Νικολάου και Οροπεδίου Λασιθίου, παρόλο που είναι μια Συνδικαλιστική Οργάνωση, επιχειρεί μια προσπάθεια ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κρήτης και της τοπικής ιστορίας, συνεργαζόμενος με τοπικούς, και όχι μόνο, φορείς.

6ο  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Λίμνη Αγίου Νικολάου (Βουλισμένη)

Δευτέρα 13 Ιουνίου έως Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

από τις 20:00 έως τις 24:00

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos