Παναγία Βιγλιώτισσα, 700 χρόνια
Το βιβλίο, «ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΙΓΛΙΩΤΙΣΣΑ: Ιστορία, Τέχνη, Σύγχρονη παρουσία», το οποίο συνέγραψε ο Πρωτοπρεσβύτερος Ευάγγελος Παχυγιαννάκης, παρουσίασε ο Επιμορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Βουλισμένης, το απόγευμα της Τετάρτης, (4/1), στο παλιό Δημοτικό Σχολείο του χωριού. Παρόντες, βουλευτές και πολιτευτές του νομού Λασιθίου, ο Νομάρχης, οι Δήμαρχοι Νεάπολης και Αγίου Νικολάου, ο καθηγητής Θεοχάρης Δετοράκης και πολλοί φίλοι και κάτοικοι του χωριού. Το βιβλίο παρουσιάζει με λεπτομέρειες την πορεία της εκκλησίας αυτής στο χρόνο, από τη δημιουργία της, έως σήμερα, μια διάρκεια 700 χρόνων, με ιστορικά στοιχεία και φωτογραφίες.
Παναγία Βιγλιώτισσα, 700 χρόνια
Για τον Πρωτοπρεσβύτερο Ευάγγελο Παχυγιαννάκη, μίλησαν τόσο ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αγίου Νικολάου, Οδυσσέας Σγουρός, όσο και ο καθηγητής Θεοχάρης Δετοράκης. Ο ίδιος ο κ. Παχυγιαννάκης αναφέρθηκε στο πόνημα του, το οποίο συνέγραψε με την συμπλήρωση 700 χρόνων από την ίδρυση της εκκλησίας αυτής. Άλλωστε το 2005, είχε ανακηρυχτεί έτος Βιγλιώτισσας.
Παναγία Βιγλιώτισσα, 700 χρόνια
Αγγελάκης
Στην όλη προσπάθεια αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Επιμορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Βουλισμένης, κ. Αγγελάκης. Την εκδήλωση συντόνισε η Άννα Καραγιαννάκη.
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos