Παναγία ΒιγλιώτισσαΤο βιβλίο, «ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΙΓΛΙΩΤΙΣΣΑ: Ιστορία, Τέχνη, Σύγχρονη παρουσία», το οποίο συνέγραψε ο Πρωτοπρεσβύτερος Ευάγγελος Παχυγιαννάκης, παρουσίασε ο Επιμορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Βουλιμένης, το απόγευμα της Τετάρτης, (4/1), στο παλιό Δημοτικό Σχολείο του χωριού.
Παρόντες, βουλευτές και πολιτευτές του νομού Λασιθίου, ο Νομάρχης, οι Δήμαρχοι Νεάπολης και Αγίου Νικολάου, ο καθηγητής Θεοχάρης Δετοράκης και πολλοί φίλοι και κάτοικοι του χωιού.
Το βιβλίο παρουσιάζει με λεπτομέρειες την πορεία της εκκλησίας αυτής στο χρόνο, από τη δημιουργία της, έως σήμερα, μια διάρκεια 700 χρόνων, με ιστορικά στοιχεία και φωτογραφίες.
Πλακιωτάκης, Παχυγιαννάκης, ΔετοράκηςΓια τον Πρωτοπρεσβύτερο Ευάγγελο Παχυγιαννάκη, μίλησαν τόσο ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αγίου Νικολάου, Οδυσσέας Σγουρός, όσο και ο καθηγητής Θεοχάρης Δετοράκης.
Ο ίδιος ο κ. Παχυγιαννάκης αναφέρθηκε στο πόνημα του, το οποίο συνέγραψε με την συμπλήρωση 700 χρόνων από την ίδρυση της κκλησίας αυτής. ¶λλωστε το 2005, είχε ανακηρυχτεί έτος Βιγλιώτισσας.
ΑγγελάκηςΣτην όλη προσπάθεια αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Επιμορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Βουλισμένης, κ. Αγγελάκης.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: