Μια μαγική βραδιά στο Χουμεριάκο!Μία από τις ομορφότερες μουσικές βραδιές που έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή μας, παρακολουθήσαμε όσοι βρεθήκαμε το βράδυ της Τετάρτης 3 Ιουλίου 2013, στο Χουμεριάκο.

Μπροστά από το Ναό της Παναγίας Κουμπελίνας, ένα εξαιρετικής τέχνης βυζαντινό μνημείο του 11ου αιώνα, το οποίο αποκαταστάθηκε πρόσφατα από την 13 Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, πραγματοποιήθηκε, συναυλία ορχήστρας πνευστών και κρουστών οργάνων, με μουσικούς από τη Φιλανδία και τη φιλαρμονική Αγίου Νικολάου. Συμμετείχε επίσης και το jazz group ‘’Ganal Quartet’’.

Αφορμή για τη συναυλία αποτέλεσε η αγάπη της κα. Anne Lehtomaki – Koskinen, μαέστρου, και του συζύγου της κ. Timo Koskinen, για το Χουμεριάκο, οι οποίοι έχουν αγοράσει σπίτι στην περιοχή, όπου και περνούν τις διακοπές τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια και θέλησαν να ευχαριστήσουν και να τιμήσουν με τον δικό τους τρόπο το χωριό.

Τη διοργάνωση των εκδηλώσεων έχει αναλάβει ο Σύλλογος Φίλων Φιλαρμονικής Δήμου Αγίου Νικολάου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χουμεριάκου, ενώ συμμετέχει και ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε μελωδίες φιλανδικές, ελληνικές και διεθνή κομμάτια, ενώ την ορχήστρα διεύθυνε η κα. Anne Lehtomaki και ο μαέστρος της Φιλαρμονική Αγίου Νικολάου κ. Μανώλης Σπυριδάκης.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χουμεριάκου, κ. Άρης Πάγκαλος, ευχαρίστησε όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην εκδήλωση και ιδιαίτερα τους ξένους μουσικούς, οι οποίοι ξεκίνησαν από μια μακρινή χώρα και ήρθαν εδώ για να παρουσιάσουν τα έργα τους. «Ευχαριστούμε όλους τους μουσικούς και τους τιμούμαι για την ποιότητα που διατηρούν σαν ομάδα. Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες, όσους βοήθησαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης και ιδιαίτερα το παλαιό διοικητικό συμβούλιο του πολιτιστικού συλλόγου, το οποίο δεν απουσιάζει από καμία δραστηριότητα. Ο χώρος είναι σε απόλυτη αρμονία με αυτό που παρουσιάζουμε σήμερα και όλοι θα πρέπει να δηλώσουμε τον σεβασμό μας μπροστά σε αυτόν τον ιερό χώρο».

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, οποίος μεταξύ άλλων, είπε: «Βρισκόμαστε σήμερα μπροστά σε ένα μνημείο μεγάλης σημασίας για τον τόπο μας. Παράλληλα με αυτό όμως πρέπει να σημειώσουμε την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου, τα οποία εμφανίζουν μεγάλη δραστηριότητα, παρά του ότι δεν μένουν εδώ. Έχουν υποβάλλει πρόταση στο leader για αξιοποίηση του σχολείου και οφείλουμε να τονίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν και την αγάπη που δείχνουν για το χωριό. Επίσης έχουμε υποβάλλει στο ΕΣΠΑ πρόταση ανάπλασης για το Χουμεριάκο, που πιστεύουμε ότι θα αλλάξει την όψη του σε πάρα πολλά σημεία και σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα θα αποκτήσει μια νέα βάση ανάπτυξης, μια άλλη προσωπικότητα και μια άλλη λειτουργία στο μέλλον. Ευχαριστούμε θερμά τη Φιλαρμονική Αγίου Νικολάου και ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τους μουσικούς από τη Φιλανδία, την κα Lehtomaki και τον κ. Koskinen, οι οποίοι είναι η αιτία της όμορφης βραδιάς που απολαμβάνουμε εδώ σήμερα».

Το επόμενο ραντεβού με την ορχήστρα κλείστηκε την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013,στις 20:30, στη Λίμνη Αγίου Νικολάου .

από τον Δήμο Αγίου Νικολάου

Δείτε video από τη μουσική αυτή σύμπραξη

Print Friendly, PDF & Email

Από manos