από τα εγκαίνεια της έκθεσης

Η πρώτη από τις δύο προσυνεδριακές εκδηλώσεις, στα πλαίσια του 16ου Πανελληνίου Συνεδρίου του Λυκείου των Ελληνίδων που θα πραγματοποιηθεί φέτος στον Άγιο Νικόλαο, από τις 3-6 Οκτωβρίου, άνοιξε για το κοινό το βράδυ του Σαββάτου (29/6), στο χώρο του Λυκείου, στην οδό Κ. Σφακιανάκη. Πρόκειται για την ενότητα “40 Εικαστικοί σε Διάλογο..! “, με έργα 40 αναγνωρισμένων εικαστικών δημιουργών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Πρόκεται για ιδιαίτερης βαρύτητας εκδηλώσεις που κορυφώνονται τον Οκτώβρη, όταν όλα τα Λύκεια Ελληνίδων της χώρας, θα βρεθούν στον Άγιο Νικόλαο, για το συνέδριο. Η επόμενη εικαστική παρέμβαση που ετοιμάζεται έχει να κάνει με δημιουργίες εικαστικών πάνω σε παραδοσιακά κεραμικά πιθάρια.

Την έκθεση επιμελείται ο Κυριάκος Πεταλίδης της Ζeus art-space, ενώ τη χωροθέτηση μέσα στην αίθουσα φρόντισε ο σκηνογράφος Θεοδόσης Δαυλός.

Στο χαιρετισμό της η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Αγίου Νικολάου Παρούλα Κουτσάκη, ανέφερε:

Τα σημερινά εγκαίνια αυτού του ξεχωριστού για την πόλη και την περιοχή μας εικαστικού γεγονότος με την συνύπαρξη των έργων τόσων σημαντικών σύγχρονων καλλιτεχνών, υπογραμμίζει ότι το ΛτΕ , παρά την κρίση, μπορεί να πρωτοπορεί, κινώντας τα νήματα της τέχνης διοργανώνοντας τόσο σημαντικά καλλιτεχνικά γεγονότα.

Η έκθεση σε επιμέλεια του καλλιτεχνικού Δ/τη της Ζeus art-space και δημοσιογράφου Κυριάκου Πεταλίδη, γίνεται στο πλαίσιο των προσυνεδριακών εκδηλώσεων του 16ου Πανελληνίου Συνεδρίου του ΛτΕ [Ελλάδος και εξωτερικού]

Εκ μέρους του Δ.Σ. ευχαριστώ τους 40  καλλιτέχνες για τη συμμετοχή τους, φυσικά τον  εμπνευστή και ψυχή της όλης διοργάνωσης εκλεκτό φίλο και συνεργάτη του Λυκείου  Κυριάκο Πεταλίδη όπως και  τη χορηγό εταιρεία dermalogica . Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον διακεκριμένο εικαστικό και σκηνογράφο Θεοδόση Δαυλό που μας τιμά με την παρουσία του απόψε αλλά και για έναν ακόμα  λόγο.

Το παράρτημα μας συμμετέχοντας  στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον επετειακό εορτασμό των 100 χρόνων από την  Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, διοργανώνει ένα επίσης σημαντικό εικαστικό γεγονός.

Αναγνωρισμένοι εικαστικοί δημιουργοί  της  Α.Σ.Κ.Τ.  κυρίως από την Κρήτη, ξεκινούν τις επόμενες ημέρες την δημιουργία πρωτότυπων έργων τέχνης — ζωγραφικής, γλυπτικής,  αλλά και μικτής τεχνικής– πάνω σε παραδοσιακά κρητικά κεραμικά πιθάρια σε μια προσπάθεια συνδυασμούς της σύγχρονης τέχνης, με την παραδοσιακή τεχνική της αγγειοπλαστικής που ξεκινά από την Μινωική εποχή. Η θεματολογία των Έργων θα είναι εμπνευσμένη από την μακρόχρονη  και ποικιλόμορφη ιστορία του Νησιού μας και θα εκφραστεί σύμφωνα με την ελεύθερη αντίληψη του κάθε καλλιτέχνη.

Τα Έργα σε όλες τις φάσεις προετοιμασίας τους θα είναι επισκέψιμα από το φιλότεχνο κοινό, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Λυκείου των Ελληνίδων στον Άγιο Νικόλαο, όπου και θα εκτίθενται. Την καλλιτεχνική διεύθυνση αυτής  της εντελώς πρωτότυπης  πρωτοβουλίας έχει ο Θεοδόσης Δαυλός . Τον ευχαριστούμε και από τη θέση αυτή.

Οι δύο εικαστικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την λήξη των εργασιών του 16ου Πανελληνίου Συνεδρίου του Λυκείου Των Ελληνίδων που θα πραγματοποιηθεί φέτος στον Άγιο Νικόλαο, από τις 3-6 Οκτωβρίου.

Αν έπρεπε να δώσουμε ένα συνεπτυγμένο τίτλο σε όλα όσα  προανέφερα θα έλεγα:

Η Τέχνη παραθερίζει φέτος στον Άγιο Νικόλαο, δίνοντας ένα άλλο νόημα σε εποχές κρίσης.
Η έκθεση θα είναι κάθε μέρα ανοιχτά, έως το συνέδριο.
Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: