η χορωδία του Ωδείου Τέχνης, επί το έργονΗ πρώτη προσπάθεια ραδιοφωνικής εκπομπής και συναυλίας του Ωδείου Τέχνης, έγινε τον Ιούνη του 2008. Φέτος, η δεύτερη απόπειρα ήταν εντελώς διαφορετική: αντί της Άννας Αρακαδάκη, το 2008, ο Νίκος Τζώρτζης και η εκπομπή Ζήτω το Ελληνικό Τραγούδι, διάλεξε έναν αριθμό τραγουδιών, τα οποία ερμήνευσαν επί σκηνής οι μαθητές του Ωδείου Τέχνης. Οπότε, ο Νίκος Τζώρτζης παρουσίαζε τα τραγούδια και οι μαθητές τα μετέφεραν στο ακροατήριο με ο τρόπο τους και η όλη προσπάθεια ηχογραφήθηκε.

Η προσπάθεια είχε ξεκινήσει μερικούς μήνες πριν, με την επιλογή μερικών δεκάδων τραγουδιών από το Νίκο Τζώρτζη, από τα οποία βέβαια επελέγη ένας μικρότερος αριθμός, μέσα στα πλαίσια  των δυνατοτήτων των μαθητών, εκτός από το γεγονός ότι ορισμένα από αυτά δεν τα ήξεραν καν. Οπότε, όταν ξεκαθάρισε ποιος τραγουδάει ποιο τραγούδι, οι νέοι άρχισαν να μαθαίνουν τα τραγούδια υπό την αυστηρή καθοδήγηση των καθηγητών τους

Μετά λοιπόν από ατέλειωτες ώρες, πολύ κόπο, απορίες και νεύρα, Ωδείο Τέχνης και 104.4 Fm, μετακόμισαν στο Πολύκεντρο REX, όπου μετά από πρόβες και δεκάδες μικρόφωνα, η «εκπομπή», βγήκε στον αέρα το Σάββατο (26/6), με παρουσιαστή τον Νίκο Τζώρτζη και εκφραστές τα παιδιά, σε έναν χώρο που δεν έπεφτε καρφίτσα.

Νίκος Τζώρτζης, αριστερά,  παρουσιάζοντας ένα από τα τραγούδια, Γιώργος Τουτουδάκης στον ήχοΑκούσαμε, Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, Ανδρέου, Μπιθικώτση, Παπακωνσταντίνου, Κηλαηδόνη και φυσικά, τραγούδια της Κρήτης, με παραδοσιακά όργανα. Τα παιδιά τα πήγαν αρκετά καλά παρά τη πλεύση τους σε πρωτόγνωρα νερά.

Φυσικά και η προσέλευση μεγάλη, αδιαχώρητο στην αίθουσα του REX και ενεργή η συμμετοχή του ακροατηρίου στις ερμηνείες των τραγουδιών, είτε συνοδεύοντας τους μικρούς καλλιτέχνες είτε δίδοντας τους θάρρος με παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Η δεύτερη ημέρα της εκδήλωσης του Ωδείου Τέχνης, είχε να κάνει με τον Γύρο του κόσμου σε 80 λεπτά και κάτι, δηλ. μουσικές από όλο τον κόσμο, με παράλληλη προβολή φωτογραφιών από κάθε χώρα και χαιρετισμό στη γλώσσα της εκάστοτε χώρας.

Όλοι έφυγαν με πολύ καλές εντυπώσεις από το διήμερο του Ωδείου Τέχνης. Κάποιος ψιθύρισε, ψηλά πλέον μπήκε ο πήχης. Γιατί όχι, και του χρόνου, ανώτερα.

Διαβάστε ακόμα:
Ωδείο Τέχνης, συναυλία 2009

Το Ωδείο Τέχνης στον αέρα…(του 104.4 Fm)

Print Friendly, PDF & Email

Από manos