Κώδικας Da Vinci Ο περιβόητος Κώδικας Da Vinci είναι εδώ. Ο θερινός κινηματογράφος «Χριστίνα» κάνει πρεμιέρα σήμερα, επιλέγοντας να παίξει μία ταινία που δίχασε κοινό, κριτικούς αλλά κυρίως την κκλησία, με κύρια στοιχεία ένα φόνο στο Λούβρο και ένα μυστικό κώδικα αποτυπωμένο στον πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι, Μόνα Λίζα. Αυτά οδηγούν τον καθηγητή Ρόμπερτ Λάνγκτον και μια Γαλλίδα κρυπτογράφο στα ίχνη μιας κρυφής οργάνωσης που κατέχει ένα φοβερό μυστικό σχετικά με την καταγωγή της χριστιανικής θρησκείας.
 
Ένα μυστικό λοιπόν, που η εκκλησία κρατά καλά κρυμμένα επί αιώνες τώρα και με το οποίο κινδυνεύει ν αλλάξει η καταγωγή της, μία μυστική αδελφότητα (Κοινό της Σιών), μέλη της οποίας ήταν ο Ισαάκ Νεύτων, ο Σάντρο Μποτιτσέλι, ο Βικτόρ Ουγκώ και ο κατεξοχήν «αναγεννησιακός» άνθρωπος Λεονάρντο ντα Βίντσι, δημιούργησαν ένα από τα πιο δημοφιλέστερα μυθιστορήματα όλων των εποχών, ένα από τα μεγαλύτερα μπεστ σέλερ των τελευταίων ετών και μία ταινία που βασίστηκε στο βιβλίο του Νταν Μπράουν.
 
Υπόθεση:
Στη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού του στο Παρίσι, ο καθηγητής του Χάρβαρντ Ρόμπερτ Λάνγκντον δέχεται ένα επείγον τηλεφώνημα: ο έφορος του Μουσείου του Λούβρου βρίσκεται δολοφονημένος μέσα στο μουσείο. Δίπλα στο πτώμα υπάρχει ένα μήνυμα.
 
Όταν ο Λάνγκτον και η χαρισματική Σοφί Νεβ, κρυπτογράφος και εγγονή του δολοφονημένου εφόρου, φτάνουν στον τόπο του εγκλήματος ανακαλύπτουν μια σειρά στοιχείων που τους οδηγούν στα έργα του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Το μυστήριο κορυφώνεται με ένα τρομακτικό εύρημα: ο έφορος συνδεόταν με τη μυστική αδελφότητα Κοινό της Σιών.
 
Ο καθηγητής έρχεται αντιμέτωπος με την υποψία ότι βρίσκεται μπροστά στην αποκάλυψη ενός ιστορικού μυστικού που κόβει την ανάσα  -το μυστικό αυτών των λαμπρών πνευμάτων που στο πέρασμα των αιώνων έγινε ένας θανάσιμος κίνδυος για όλη την υφήλιo…
 
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ, με τους: Τομ Χανκς, Οντρέ Τοτού, Ζαν Ρενό , Ίαν ΜακΚέλεν, Πολ Μπέτανι
 
Το βιβλίο του Νταν Μπράουν,  Κώδικας Da Vinci, στο οποίο βασίστηκε η ταινία, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη.
 
γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos