Από την  εκδήλωσητου Μανόλη  Μακράκη*

Μπροστά σε ένα πολυπληθές ακροατήριο που κατέκλυσε το βράδυ της Πέμπτης 13 Ιουνίου, στο καθιερωμένο ραντεβού στον αύλειο χώρο του Δημοτικού σχολείου Ελούντας, οι μαθητές αποχαιρέτησαν άλλη μία δημιουργική σχολική χρονιά. Δάσκαλοι και μαθητές φάνηκαν πιστοί στην παράδοση που θέλει το σχολείο της Ελούντας να αποχαιρετά το σχολικό  έτος με θεατρικές παραστάσεις υψηλής ποιότητας.

Ο Δ-ντής του Σχολείου Μακράκης Μανόλης καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους. Ευχαρίστησε επίσης του φορείς της Ελούντας για την αγαστή συνεργασία, το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και τους ανθρώπους που βοηθούν με κάθε τρόπο το Σχολείο να εκπληρώσει την αποστολή του. Έργο πλούσιο σε γνώσεις και εμπειρίες, σε βιωματική μάθηση : περιβαλλοντικές δράσεις,  θεατρικές παραστάσεις, πνευματικές εκδηλώσεις όπως εκείνη προς τιμήν του Κωνσταντίνου Καβάφη τον περασμένο Απρίλιο, μεγάλη συμμετοχή των μαθητών στην ανάγνωση δανειστικών βιβλίων από τη βιβλιοθήκη  « Μανώλης Φουντουλάκης » που φιλοξενεί το σχολείο.

 

Την ίδια μέρα τις μεσημεριανές ώρες μετά τον εκκλησιασμό των μαθητών στον νεοανακαινισθέντα ναό της Ανάληψης οι μαθητές έπαιξαν διασκεδαστικά παιχνίδια που χάρηκαν με την ψυχή τους. Οι μαθητές γέλασαν, χάρηκαν, διασκέδασαν με τα παιχνίδια που σκόρπισαν άφθονο γέλιο στους παρευρισκόμενους. Την επιμέλεια των παιχνιδιών είχαν οι εκπ/κοί της Γ΄ τάξης Αλπαντάκης Στέλιος, Ζερβού Μαριάννα, Λυράκη Μαρία, Λυράκη Χριστίνα, Χρίστου Χαρά  και  φυσικής αγωγής Τραντάς Κώστας .

Η βραδινή γιορτή περιελάμβανε  δύο θεατρικές παραστάσεις και χορωδιακά τραγούδια.

Οι θεατρικές παραστάσεις ξεκίνησαν με το θεατρικό έργο « Για ένα ποτήρι γάλα» της Αγγελικής Βαρελά,. Το θέμα του παρμένο από το μεγάλο πρόβλημα του επισιτισμού που μαστίζει πολλές χώρες του τρίτου κόσμου εσχάτως δε και τη δική μας. Οι μαθητές του Β2 τμήματος το παρουσίασαν θαυμάσια με την εμψύχωση και την καθοδήγηση της δασκάλας της τάξης Στρατάκη Μαρίας. Εξ’ άλλου οι μαθητές του Β2 τμήματος και το σχολείο ολόκληρο είναι ευαισθητοποιημένοι και στηρίζουν το έργο της Γιούνισεφ συμμετέχοντας στο εκπ/κό πρόγραμμα « σχολεία υπερασπιστές των παιδιών ».

Ακολούθησαν τα τραγούδια : ‘Γαϊτανάκι’ και ‘χοντρό μπιζέλι’ από τη χορωδία της Β΄ τάξης και ‘Έλα πάρε μου τη λύπη’ και ‘δελφινοκόριτσο’ από τη χορωδία της Δ΄ τάξης.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το θεατρικό δρώμενο « Οι τρελλοί της εποχής ». Μια κωμωδία εμπνευσμένη από τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία που βιώνουν οι νεοέλληνες. Η δασκάλα του τμήματος Ταμιωλάκη Εύη και οι μαθητές του ΣΤ1 τμήματος επέλεξαν αυτό το έργο του Δημήτρη Ψαθά, διασκευασμένο κατάλληλα επειδή πιστεύουν ότι το χιούμορ αποτελεί σανίδα σωτηρίας και ανέξοδη ψυχοθεραπεία. ‘Οι τρελλοί της εποχής’ είναι όλοι εκείνοι που επιβιώνουν δύσκολα και επιστρατεύουν την προσποιητή τρέλλα για να μην έλθει η πραγματική ! Διακωμώδηση καταστάσεων με εξαίρετο τρόπο, θαυμάσιες ερμηνείες ωραίες ατάκες. Τα παιδιά απέδωσαν  άριστα, με φυσικότητα και μπρίο κάνοντας τους θεατές να διασκεδάσουν και να γελάσουν με την ψυχή τους, επιτυγχάνοντας το στόχο τους.

Ακολούθησαν τα τραγούδια από τη χορωδία των μαθητών της Ε τάξης «Μη μιλάς άλλο γι’ αγάπη» και « Ας κρατήσουν οι χοροί ». Αποχαιρετιστήριος λόγος από τους μαθητές του Στ2 τμήματος και θεατρικό «το απολυτήριο» από μαθητές του ίδιου τμήματος με την εμψύχωση της δασκάλας τους Παπαδοπούλου Άννας.

Τα τραγούδια « χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια » και «τερατάκια τσέπης» από τους μαθητές της Στ τάξης.

Την επιμέλεια των τραγουδιών είχε η δασκάλα μουσικής Απαλάκη Μαρία η οποία συνόδευε τη χορωδία με το αρμόνιο.

Τις θεατρικές παραστάσεις έκλεισε ο αποχαιρετισμός μαθητών και μαθητριών της Στ΄ τάξης με ομιλία και τραγούδια. Την επιμέλεια είχε η δασκάλα της τάξης Παπαδοπούλου Άννα.

Την ηχητική και φωτιστική κάλυψη της εκδήλωσης είχε ο Γιάννης Πάγκαλος. Ενώ οι η γιορτή βιντεοσκοπήθηκε από το Γιάννη Πάγκαλο.

Η σχολική γιορτή περατώθηκε με την προβολή με βιντεοπροβολέα στιγμιότυπα από τη σχολική ζωή των μαθητών κατά την πορεία τους στο σχολείο από τα πρώτα μαθητικά χρόνια μέχρι τη χθεσινή γιορτή.  Συγκινημένοι μαθητές και μαθήτριες με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησαν το σχολείο στο οποίο βίωσαν σημαντικές στιγμές της μαθητικής τους ζωής και το ποίο τους μετέδωσε γνώσεις, δεξιότητες, αρχές, στάσεις και αξίες χρήσιμες στο μετέπειτα βίο τους.

Οι παρευρισκόμενοι ενθουσιάστηκαν και συγκινήθηκαν με τις παραστάσεις και το υποκριτικό ταλέντο των μικρών μαθητών και εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους στους δασκάλους για την επιτυχία των παραστάσεων που απαίτησαν πολλές ώρες πρόβας σε απογευματινές ώρες και πρόσθετη εργασία για τα σκηνικά.

Μετά τη γιορτή σειρά είχε η διασκέδαση. Ο Σύλλογος Γονέων διοργάνωσε χοροεσπερίδα με εκλεκτά εδέσματα, ποτά & μουσική. Οι μαθητές διασκέδασαν με τη ψυχή τους και χόρευαν επί σκηνής για ώρες ασταμάτητα.

Ευχόμαστε οι σπουδαίες αυτές εκδηλώσεις – θεσμός των τελευταίων χρόνων , να συνεχιστούν.

*Διευθυντή  Δημοτικού  Σχολείου  Ελούντας

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: