πανήγυρη Αγίου ΓεωργίουΜε λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή Κλήρου και λαού πανηγύρισε τη Δευτέρα της Διακαινησίμου 6 Μαΐου ο  ιστορικός Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας, πολιούχου και προστάτου της πόλεως.

Το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα τελέσθηκε ο Εσπερινός της εορτής, προεξάρχοντος του Πανοσιολ. Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Κυρίλλου Διαμαντάκη, ο οποίος και μίλησε επίκαιρα επισημαίνοντας τη φλογερή πίστη και το ακμαιότατο αγωνιστικό φρόνημα των μαρτύρων της πίστεώς μας κατα τα φρικτά βασανιστήρια που υπέστησαν από τους διώκτες της Εκκλησίας κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον  εορταζόμενο Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο και θαυματουργό.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγενίου και ακολούθησε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία έλαβε μέρος σύσσωμος ο Ιερός Κλήρος της  πόλεως. Αντί κηρύγματος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος  της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Κύριλλος Διαμαντάκης ανέγνωσε την Πατριαρχική Απόδειξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου επί τω Αγίω Πάσχα, ενώ ο Σεβ. κ. Ευγένιος ευχήθηκε στις Αρχές και τον φιλάγιο λαό ο Ἀγιος Γεώργιος να προαστατεύει και να διαφυλάττει τους εγγύς και μακράν ευρισκομένους Ιεραπετρίτες από κάθε ανάγκη και σε κάθε περίσταση. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της θαυματουργού εικόνος και των ιερών λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως, με τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Ιεράπετρας και τη συνοδεία των προσκόπων, στην οποία έλαβαν μέρος ο Ιερός Κλήρος, οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και ο ευεσεβής λαός της πόλης.

Την πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Νικ. Καστρινάκης, ο Βουλευτής Ν. Λασιθίου κ. Κων. Δερμιτζάκης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σ. Αναστασάκης, ο πρώην Δήμαρχος και  νυν Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Νικ. Χριστοφακάκης, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ιεράπετρας, ο Περιφερ. Σύμβουλος της Π.Ε. Λασιθίου κ. Ν. Παπαβασιλείου, ο Διοικητής της Αστυν. Υποδιεύθυνσης Ιεράπετρας κ. Κων. Περάκης, ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας κ. Ιω. Παπαδάκης, ο Φρούραρχος Νομού Λασιθίου και εκπρόσωπος του 3ου Κ.Ε.Π. Ζήρου κ. Ματθαίος Μοζάκης, εκπροσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας καθώς και οι εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων.
Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: