εν ΜεραμβέλλωΤο βιβλίο «Εν Μεραμβέλω, 1898 – 1913», που εξέδωσε το Λύκειο Ελληνίδων Αγίου Νικολάου, συμμετέχοντας στους εορτασμούς για τα 100 χρόνια της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, παρουσιάστηκε τη Τετάρτη (28/8), στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο, παρόντων πολλών φίλων του Λυκείου, αλλά και της τοπικής ιστορίας. Είχε προηγηθεί η παρουσίαση της έκδοσης στη Τουρλωτή τη Κυριακή (25/8), παράλληλα με την επίσκεψη των απογόνων του Γάλλου Διοικητή Emil D’ Estelle, στη κατοικία Φουνταλίδη.

Κατά τη παρουσίαση, χαιρέτησε αρχικά η πρόεδρος του Λυκείου Παρούλα Κουτσάκη, για να μπει στη συνέχεια σε λεπτομέρειες η αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου, Μαρία Κωστάκη.

D' Estelle, ΦουνταλίδηςΣτην ουσία των γεγονότων και της έρευνας, οι δύο συγγραφείς του βιβλίου, η αρχαιολόγος Βασιλική Ζωγραφάκη και η φιλόλογος Μαρία Σωρού.

Ουσιαστικά το βιβλίο ασχολείται με τα 15 χρόνια της Κρητικής Πολιτείας όσον αφορά στην επαρχία Μιραμπέλλου, συμβάντα, πολιτικές, προβλήματα, λογικές που ακόμα και σήμερα δεν έχουν αλλάξει και πολλά άλλα, μέσα και από φωτογραφίες της εποχής.

Ζωγραφάκη, ΣωρούΠαρών και στις δυο παρουσιάσεις ο Διευθυντής της γαλλικής αρχαιολογικής σχολής Alex Farnoux.

Το βιβλίο έχει τυπωθεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων και διατίθεται από το Λύκειον Ελληνίδων Αγίου Νικολάου.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: