Θραψανιώτης, LejtnarovaΤην Ελληνική έκδοση του Τσέχου συγγραφέα Μπόχουμιλ Χράμπαλ, παρουσίασαν τη Δευτέρα (19/11), ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου, η Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Λασιθίου και η Κινηματογραφική Λέσχη Αγίου Νικολάου.
Το βιβλίο παρουσίασε ο πρόεδρος της Λαογραφικής Εταιρείας Λασιθίου Γιάννης Σταμέλος ενώ στη συνέχεια ακολούθησε προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του συγγραφέα.

Ακολούθησε η προβολή της ταινίας «Μηδαμινές αποστάσεις». Την εκδήλωση χαιρέτησε η μορφωτική ακόλουθος της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Τσεχίας Beata Lejtnarova, η οποία μετέφερε τον χαιρετισμό της πρέσβειρας της Τσεχίας.

Το βιβλίοΟ Μπόχουμιλ Χράμπαλ, (1914-1997), γεννήθηκε στη πόλη Μπρνο στη νότια Μονραβία. Φοίτησε στη νομική σχολή του Πανεπιστημίου του Καρόλου, αλλά δεν εξάσκησε ποτέ το επάγγελμα του δικηγόρου. Αφού εργάστηκε σε διάφορα επαγγέλματα, από το 1963 και μετά αφοσιώθηκε στο συγγραφικό του έργο. Από τα πιο γνωστά έργα του, «ο άνθρωπος που έβλεπε τα τρένα να περνούν». Σήμερα υπάρχει το μουσείο του Μπόχουμιλ Χράμπαλ, στο Μουσείο Γεωγραφίας και Ιστορίας στο Nymburk της Τσεχίας.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: