ο πλανήτης στα όρια τουΗ ανεξάρτητη περιφερειακή παράταξη  “ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ, Περιβάλλον • Άνθρωπος”  παρουσιάζει από την Πέμπτη 27-3 έως τη Δευτέρα 31-3 στο κρητικό κοινό το βιβλίο του Lester Brown, Ο Πλανήτης μας στα Όρια του.

Στόχος της παρουσίασης είναι η αναζήτηση της θέσης της Κρήτης στο παγκόσμιο γίγνεσθαι που διαγράφεται δυσοίωνο, το έναυσμα ενός οραματικού και προγραμματικού προβληματισμού για το πως θα αποτρέψουμε την Περιβαλλοντική και Οικονομική Κατάρρευση, που είναι και ο υπότιτλος του βιβλίου.

O διάσημος συγγραφέας είναι πρόεδρος του έγκυρου μη κυβερνητικού διεπιστημονικού Ινστιτούτου Γεωπολιτικής, Earth Policy με έδρα την Ουάσιγκτον.

 

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο εκδότης και μεταφραστής του Δρ. Μάκης Φουντούλης και ο υποψήφιος περιφερειάρχης πολιτικός μηχανικός Αντώνης Ανηψητάκης. Συνεισηγητές θα είναι στο Ρέθυμνο ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης Αλέκος Στεφανάκης, στα Χανιά ο π. Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Γιάννης Φίλης, στο Ηράκλειο ο ερευνητής γεωπόνος-εντομολόγος Νίκος Ροδιτάκης, στον Άγιο Νικόλαο ο γραμματέας του ΤΕΕΤΑΚ Οδυσσέας Σγουρός, στην Ιεράπετρα ο διευθυντής του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παύλος Δασκαλάκης και στη Σητεία ο υπεύθυνος του Φυσικού Πάρκου Βαγγέλης Περράκης.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής.

27/3 8μμ  Πέμπτη, Σπίτι του Πολιτισμού, Ρέθυμνο

28/3 8μμ  Παρασκευή, Ιστιοπλοϊκός Όμιλος, Χανιά

29/3 7.30μμ  Σάββατο, Ανδρόγεω, Ηράκλειο

30/3 11.30πμ,  Κυριακή, αίθουσα συνεδριάσεων ΔΣ  – Ρεξ, Άγιος Νικόλαος

30/3 6.00μμ Κυριακή, αίθουσα Μαρία Λιουδάκη, Ιεράπετρα

31/3 7.30μμ Δευτέρα, ξενοδοχείο Sitia Beach, Σητεία

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: