Μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου τραγούδησαν Χατζιδάκι

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024, μαθητές της Ε’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου, παρουσίασαν μαζί με την εκπαιδευτικό μουσικής του σχολείου κ. Μαρία Έλενα Απαλάκη, ένα Μουσικό Πρωινό Αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μάνο Χατζιδάκι, που πέρασε στην αθανασία πριν 30 χρόνια, συγκεκριμένα στις 15 Ιουνίου 1994.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, στην ώρα του μαθήματος της Μουσικής Αγωγής, η εκπαιδευτικός αποφάσισε να «τρέξει» το project «Γνωριμία με τον Μάνο Χατζιδάκι, μέσα από την μουσική του». Οι μαθητές γνώρισαν πολλά από τα τραγούδια του, που καλύπτουν ένα  ευρύ φάσμα των συνθέσεών του, τόσο από μουσική για το θέατρο (σύγχρονο και αρχαίο), όσο και για τον κινηματογράφο, το ντοκιμαντέρ ,τη συμμετοχή σε φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης, δισκογραφία, αλλά και το τραγούδι που του χάρισε το Oscar καλύτερου  πρωτότυπου τραγουδιού το 1961.

Η ανταπόκριση των μαθητών/τριών ήταν πολύ θετική.

Τόσο που αρκετά από αυτά θέλησαν να παρουσιάσουν και εκτός τάξεως τις προσπάθειές τους.

Αποφάσισαν λοιπόν, με μια ομάδα παιδιών  που αγαπάνε ιδιαιτέρως το χορωδιακό τραγούδι, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού μουσικής κ. Απαλάκη, να δημιουργήσουν ένα φωνητικό σύνολο  και να παρουσιάσουν σε ένα «μουσικό πρωινό» ένα αφιέρωμα στον συνθέτη Μάνο Χατζιδάκι……ώστε να μοιραστούν με τους προσκεκλημένους  τους τη μαγεία της μουσικής του.

Γιατί, όπως είπε και ο Μάνος Χατζιδάκις στην εισαγωγή του έργου του «Οδός Ονείρων» «τα παιδιά ονειρεύονται……κι όταν δεν ονειρεύονται….τραγουδούν»

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά που μας τραγούδησαν τα όνειρά τους μέσα από τις μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι και στην κ. Απαλάκη που τόσα χρόνια, σαν έμπειρος και ακούραστος  καπετάνιος,  οδηγεί τους μαθητές/τριες του 2ου Δημοτικού στο περίπλοκο ταξίδι της Μουσικής Τέχνης. Ευχόμαστε σύντομα να μας ταξιδέψουν και σε νέους μουσικούς προορισμούς.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos