Κατσουλίδης, Λαμπράκη, Μαμιδάκη

Από τα εγκαίνια

Η έκθεση ζωγραφικών έργων του Τάκη Κατσουλίδη, “Εικαστικές παραλαγές και δημιουργικές παρεμβάσεις“, άνοιξε σε αίθουσα του ξενοδοχείου Minos Palace, στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης, το άββατο (21/7). Είναι μια ενότητα έργων σε λάδι και καμβά, όπου απεικονίζεται το μοτίβο της “καθρεπτιζόμενης”.

Η έκθεση όπως είπε η κ. Μαριλένα Μαμιδάκη παρουσιάζοντας τον καλλιτέχνη, θα μείνει ανοικτή έως το τέλος του Σεπτέμβρη για να μπορέσουν να την δουν, τόσο μαθητές, όσο και φοιτητές.
Πρόκειται για μια σειρά εικαστικών γεγονότων που ξεκινούν φέτος στο Minos Palace, σε μια προσπάθεια μεταφοράς τέτοιας βαρύτητας εκθέσεων και στον Αγιο Νικόλαο, διότι όπως είπε η κυρία Μαμιδάκη, μπορεί η μισή καρδιά τς να βρίσκεται στην Αθηναΐδα, η άλλη μισή στον Αγιο Νικόλαο βρίσκεται.
Η έκθεση αυτή, είπε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης, είναι ένας τρόπος προσέγγισης του κέντρου προς τη περιφέρεια η οποία έχει σημαντικές δυσκολιες στο να πλησιάσει τέτοια σημαντικά γεγονότα.
Η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα, στον χαιρετισμό της μίλησε για τον καλλιτέχνη και τις πολλαπλές εκφράσεις του ταλέντου του.
Όπως είπε ο καλλιτένης στη συνέχεια, τα έργα αυτά είναι βασισμένα σε παλαιότερα αναγεννησιακά έργα τα οποία πείραξε, κάποιες φορές και με χιουμοριστική λογική, π.χ. ένα από εικονιζόμενα πρόσωπα ανήκει σε σύγχρονη κυρία του Play Boy.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: