Όταν η ποίηση αγκαλιάζει τις νότες
από την εκδήλωση

Το Σάββατο το βράδυ 18 Μαΐου 2024 ένωσαν τις δυνάμεις τους ξανά, το 2ο και 3ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου και μας εξέπληξαν στη κατάμεστη αίθουσα του ΡΕΞ . Με μια συναυλία εμπλουτισμένη από ποιήματα μελοποιημένα των Μιχάλη Γκανά, Γιάννη  Ρίτσου, Οδυσσέα Ελύτη, Άλκη Αλκαίου και άλλων καταξιωμένων ποιητών.

Επίσης με επιτυχίες γνωστών μουσικοσυνθετών όπως Δρόμοι παλιοί του Μίκη Θεοδωράκη, Ρόζα του Θάνου Μικρούτσικου και άλλων.

Υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής και των δύο Γυμνασίων κ. Γιάννας Παπαδάκη- Μαστοράκη. Με τη συμμετοχή του ποιητή Νίκου Τζώρτζη στην απαγγελία των ποιημάτων, του καλλιτέχνη Κρητικής μουσικής Δημήτρη Σγουρού στη λύρα, την καθηγήτρια Σοφία Αρακαδάκη στο πιάνο, την Κάλια Χουρδάκη – Πεδιαδίτη στο τραγούδι. Τα παιδιά της χορωδίας, των χορευτικών και των μουσικών οργάνων καθώς και παιδιά εκφωνητές ποιημάτων αλλά και παρουσιαστές της εκδήλωσης από τα δύο σχολεία.

Όταν η ποίηση αγκαλιάζει τις νότες
…και χορός…..

Όλοι μαζί μετά από πολύωρες πρόβες συνεργάστηκαν και μας εντυπωσίασαν με το αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα τα παιδιά που παρά την ηλικία τους φάνηκαν αντάξια στους ρόλους τους σαν πραγματικοί επαγγελματίες.

Σε όλους που δούλεψαν, τις διευθύντριες του 2ου  Γυμνασίου κ. Μαρίνα Τουτουδάκη, του 3ου Γυμνασίου κ. Μαρία Χατζηπαναγιώτη, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και των δύο Γυμνασίων που στήριξαν και όλους όσους ήταν κοντά σε αυτή τη συναυλία, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Μαρία Κασωτάκη

Print Friendly, PDF & Email