Το 2022 η EAS (Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τη Μουσική στα Σχολεία) ((https://eas-music.org) ξεκινά μια νέα πρωτοβουλία – την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στο Σχολείο (European Day of Music in School – EuDaMuS) , η οποία στοχεύει να δώσει τη δυνατότητα σε παιδιά, δασκάλους, γονείς και φίλους σε όλη την Ευρώπη να γιορτάσουν τη σχολική μουσική εκπαίδευση, με την ελπίδα να εξελιχθεί αυτή η εκδήλωση σε μια εμπνευσμένη ετήσια παράδοση.

Η ελπίδα έγινε πραγματικότητα. Έτσι , κάθε χρόνο στις 15 Μαρτίου, στις 12:00 (ώρα Ελλάδας), σχολεία από όλη την Ευρώπη συνδέονται διαδικτυακά μέσω Zoom και live streaming YouTube και ανταλλάσσουν χαιρετισμούς και δημιουργικές στιγμές τους. Στη συνέχεια, το υλικό (ηχογραφήσεις ή βιντεοσκοπήσεις των τραγουδιών) από όλες τις χώρες αναρτάται σε ένα Padlet. Το θέμα είναι κάθε χρόνο διαφορετικό. Στο EuDaMus 2024 (https://eas-music.org/eudamus-2024/ ) το θέμα είναι «Παραδοσιακή Μουσική» της κάθε χώρας.

Το σχολείο μας συμμετείχε με ένα βίντεο που παρουσιάζει την όμορφη πόλη του Αγίου Νικολάου ενώ ακούγεται το πολυαγαπημένο από τα παιδιά παραδοσιακό τραγούδι «Μήλο μου κόκκινο», ερμηνευμένο από τους μαθητές της Δ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου.

Η διδασκαλία του τραγουδιού και η ενορχήστρωση έγινε από την  εκπαιδευτικό μουσικής του σχολείου κ. Απαλάκη Μαρίας Έλενας ενώ η ηχοληψία από τον δ/ντή κ. Γιάννη Μαθιουδάκη . Η κατασκευή του βίντεο είναι επίσης της κ. Απαλάκη, με χρήση φωτογραφιών δικής της λήψης καθώς και φωτογραφιών από την ιστοσελίδα του σχολείου

Το link για το padlet όπου μπορούμε να απολαύσουμε  τις συμμετοχές όλων των σχολείων (Ελλάδας και εξωτερικού) είναι https://padlet.com/malmberg/eudamus-european-day-of-music-in-schools-2024-ehfhxoji9r4ifcjw

Ας απολαύσουμε τη δική μας συμμετοχή. Μπορείτε να τη βρείτε και στο youtube:

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων και χωρών που συμμετείχαν – και ιδιαιτέρως στους μαθητές της Δ’ τάξης του σχολείου μας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos