Συναυλίες Δημοτικής Χορωδίας Χερσονήσου

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καλοκαιρινά Ραντεβού στον Δήμο Χερσονήσου 2023» διοργανώνει σειρά συναυλιών της Δημοτικής Χορωδίας Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου.

Με ένα ξεχωριστό πρόγραμμα τραγουδιών σε εμβληματικά σημεία οικισμών και χωριών του Δήμου Χερσονήσου θα πραγματοποιήσει για άλλη μια χρονιά συναυλίες η Δημοτική Χορωδία και υπόσχεται να “ταξιδέψει” το κοινό μουσικά με τα τραγούδια της σε διαφορετικούς τόπους και εποχές, ερμηνεύοντας έργα αγαπημένων Ελλήνων συνθετών από τη Δευτέρα 3 Ιουλίου έως και την Τρίτη 15 Αυγούστου.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα:

  • Δευτέρα 3 Ιουλίου, Φεγγαροβραδιά στον Μύλο στο Καλό Χωριό. Η πρώτη εμφάνιση της Δημοτικής Χορωδίας θα πραγματοποιηθεί υπό το φως της πανσελήνου του Ιουλίου.
  • Σάββατο 8 Ιουλίου, στο γραφικό εκκλησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου και  Ελένης, στις Κάτω Γούβες. Σε μια συνένωση πολιτισμών η Δημοτική Χορωδία συνεργάζεται με τη Χορωδία “Φιλωδία” της Γενεύης σε μια ξεχωριστή μουσική σύμπραξη. Παρουσιάζουν από κοινού τραγούδια του ρεμπέτικου, σμυρναίικου και λαϊκού ρεπερτορίου, καθώς και κρητικά ριζίτικα.
  • Παρασκευή 14 Ιουλίου, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης. Λίγο έξω από το χωριό της Κόξαρης, σε μια όμορφη και καταπράσινη περιοχή θα πραγματοποιηθεί η συναυλία, έπειτα από την ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού της εορτής των αγίων μαρτύρων, στο εκκλησάκι που είναι χτισμένο πάνω σε λόφο με απέραντη θέα.
  • Τετάρτη 26 Ιουλίου, στον μικρό και όμορφο Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, που βρίσκεται κάτω από το λαξευμένο βράχο, το “Καστρί” και αποτελεί το στολίδι του Λιμένα Χερσονήσου.
  • Τρίτη 15 Αυγούστου, στο θεατράκι της Παναγίας, κοντά στην πλακόστρωτη κεντρική πλατεία του παραδοσιακού οικισμού της Χερσονήσου, όπου βρίσκεται και η ομώνυμη εκκλησία, αφιερωμένη στην Παναγία, η οποία αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα βυζαντινής τέχνης.

Λίγα λόγια για τη Χορωδία “Φιλωδία” Γενεύης:

Η ερασιτεχνική χορωδία “Φιλωδία” ιδρύθηκε το 2016 στη Γενεύη από την Άννα Κώτη και τη διευθύντρια ”Christiane Doret” του συλλόγου ”Ενήλικες Ερασιτέχνες της Μουσικής” Γενεύης.

Η χορωδία αποτελείται από ξενόγλωσσους φιλέλληνες που μέσα από το ελληνικό τραγούδι μαθαίνουν και ανακαλύπτουν την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό.

Όλα αυτά τα χρόνια μέχρι και σήμερα δουλεύει με ξεχωριστό ζήλο και με πραγματικό, αμείωτο ενδιαφέρον – ακόμα και διαδικτυακά – και έχει παρουσιάσει πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και την Ελβετία. Είχε την ευκαιρία να συμπράξει με διάφορες χορωδίες και ορχήστρες. Φέτος θα συνεργαστεί με πολλή χαρά και με τη Δημοτική Χορωδία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου.

Ώρα προσέλευσης: 20:30

Είσοδος ελεύθερη.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Χερσονήσου.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, καθώς και τροφές για τα αδέσποτα ζώα.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos