Τα κάλαντα του Λαζάρου στους δρόμους του Κρούστα
όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι στους δρόμους του Κρούστα Credits (C) Yannis Tzortzis, 2024

Τα κάλαντα του Λαζάρου ακούστηκαν για άλλη μια χρονιά στους δρόμους του Κρούστα το απόγευμα της Παρασκευής (27/4). Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρούστα είχε καλέσει τη προηγούμενη μικρούς και μεγάλους να φέρουν λουλούδια για το στεφάνι.

Το Σάββατο το μεσημέρι, στα παιδιά του Κρούστα, προστέθηκαν και παιδιά του Ωδείου Τέχνης Κρήτης από τον Άγιο Νικόλαο, σε μια, από κοινού με τους μεγάλους, βουτιά στο παρελθόν των εθίμων μας, που τείνουμε να αμελήσουμε.

Τα κάλαντα του Λαζάρου στους δρόμους του Κρούστα

Με το στεφάνι του Λάζαρου μπροστά, μικροί και μεγάλοι ακολουθούν τραγουδώντας τα κάλαντα του Λαζάρου, με στάσεις εμπρός από τα σπίτια όπου οι νοικοκυρές φιλεύουν τα παιδιά με διάφορα, από αυγά, καραμέλες, ακόμα και χρήματα.

Τα κάλαντα του Λαζάρου στους δρόμους του Κρούστα
το στεφάνι που προηγείται των καλαντιστάδων Credits (C) Yannis Tzortzis, 2024

Μπράβο στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρούστα, αλλά και στους Κρουθιανούς γενικότερα που επιμένουν να συντηρούν τις ρίζες, που οι περισσότεροι ξεχνούμε. Άλλωστε ο Κρούστας διαθέτει τη συνοχή ως χωριό και για πολλά άλλα, όπως τη γιορτή του εφτάζυμου.

Επίσης μπράβο και στο Ωδείο Τέχνης Κρήτης, που εκτός τα μαθήματα σύγχρονης μουσικής παιδείας, φροντίζει οι μαθητές του να γνωρίζουν τη πολιτιστική τους (μας) ιστορία.

Print Friendly, PDF & Email