Τελετή απονομής Βραβείων 3ου ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ (2023 - 24)

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 Ιουλίου 2024 στις 20:00, το ισόγειο της Στέγης (Β. Κορνάρου 97 Σητεία, 72300), θα γίνει η Απονομή των Βραβείων του 3ου ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ (2023-24) της Στέγης ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα βραβευθούν είναι:

ΠΟΙΗΣΗ
1ο Bραβείο: ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΚΡΗΣ-ΤΣΑΛΙΚΗΣ
(Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου)
2ο Bραβείο: ΣΟΦΙΑ-ΜΙΧΑΗΛΙΑ ΓΙΑΪΤΣΗ
(1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων)
3ο Bραβείο: ΜΑΡΙΑ-ΝΕΦΕΛΗ ΚΟΡΝΗΛΙΟΥ
(11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου)

ΔΙΗΓΗΜΑ
1ο Bραβείο: ΗΛΙΑΝΑ ΤΖΟΡΜΠΑΤΖΑΚΗ
( 7ο Γυμνάσιο Ηρακλείου)
2ο Bραβείο: ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΡΑΚΗ
(Εσπερινό Γυμνάσιο Ηρακλείου)
3ο Bραβείο: ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΙΧΕΛΑΚΗ
(1ο Γυμνάσιο Σητείας)

Η Στέγη ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ που εδρεύει στη Σητεία Κρήτης, πατρίδα του Βιτσέντζου Κορνάρου, στοχεύοντας μεταξύ άλλων στη μελέτη και προβολή του έργου του ποιητή, προκήρυξε τον 3ο Παγκρήτιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό για το σχολικό έτος 2023-2024 στις κατηγορίες: ΠΟΙΗΣΗ και ΔΙΗΓΗΜΑ.

Στόχος του διαγωνισμού ήταν να ενισχύσει την αυτοέκφραση των εφήβων και να υποστηρίξει το μάθημα της Λογοτεχνίας και της Έκθεσης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Τα βραβεία είναι τρία (3) κατά σειρά επιτυχίας ανά κατηγορία (Ποίηση-Διήγημα)
1ο ΒΡΑΒΕΙΟ: 200 ευρώ και λογοτεχνικά βιβλία.
2ο ΒΡΑΒΕΙΟ: 150 ευρώ και λογοτεχνικά βιβλία.
3ο ΒΡΑΒΕΙΟ: 100 ευρώ και λογοτεχνικά βιβλία.

Επίσης, η Στέγη ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ θα διαθέσει στη Βιβλιοθήκη των σχολείων των δύο πρώτων νικητών (ανά κατηγορία) συλλογή βιβλίων.

Τα έξοδα διαμονής των τριών πρώτων ανά κατηγορία και των κηδεμόνων τους, προκειμένου να παρευρεθούν στην t βράβευσης που θα γίνει στις 13 ΙΟΥΛΙΟΥ στη Σητεία, θα καλυφθούν από τη Στέγη ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ.

Απονεμήθηκαν επίσης 3 έπαινοι (1ος, 2ος, 3ος) κατά σειρά, στους μαθητές και στις μαθήτριες που το έργο τους αξιολογήθηκε από την 4η έως την 6η θέση ανά κατηγορία και μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να παρευρίσκονται με δική τους δαπάνη στην τελετή βράβευσης.

https://www.vitsentzoskornaros.org/

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos