από την εκδήλωσηΜε μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράπετρας την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Φωτεινής.
Οι μαθητές πέντε Κατηχητικών Σχολείων παρουσίασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα, το οποίο ήταν αφιερωμένο στις εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου. Ειδικότερα, μέσα στο κλίμα των επικείμενων εορτών, τα παιδιά παρουσίασαν την ιστορία της Γέννησης του Χριστού μέσα από τα κείμενα των Ιερών Ευαγγελιστών, απέδωσαν παραδοσιακά κάλαντα περιοχών της πατρίδας μας, τραγούδησαν και απήγγειλαν επίκαιρα ποιήματα και διηγήματα (του Φώτη Κόντογλου), ενώ παρουσιάστηκε και βίντεο σχετικά με το νόημα των Χριστουγέννων.

Ακολούθησαν κατανυκτικοί ύμνοι της περιόδου από την χορωδία των Ιεροψαλτών της Ιεράπετρας και των μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, οι οποίοι έψαλαν σύμφωνα με το Πατριαρχικό ύφος αντιπροσωπευτικούς ύμνους των Χριστουγέννων, καθώς και τα ποντιακά κάλαντα της Πρωτοχρονιάς.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Ευγένιος συνεχάρη όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης σημειώνοντας ότι «είναι ανάγκη να βρούμε τρόπους για να καταλάβουν τα παιδιά μας τις μεγάλες έννοιες των γεγονότων της ζωής του Χριστού, όπως η γέννηση και η ενανθρώπηση Του που κάνει λόγο για ειρήνη, καταλλαγή και συμφιλίωση των λαών. Επιπλέον οι συναντήσεις των παιδιών μέσα στο χώρο της Εκκλησίας εξασφαλίζει μία εποικοδομητική και κοινωνική συνύπαρξη με καλούς φίλους και παραδοσιακούς τρόπους επικοινωνίας». Τέλος, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον χοράρχη, Πρωτοψάλτη κ. Ιωάννη Αρώνη, και τους Ιεροψάλτες-μέλη της Βυζαντινής Χορωδίας, οι οποίοι πάντοτε ανταποκρίνονται πρόθυμα για να συμμετάσχουν και να λαμπρύνουν τις πανήγυρεις και τις εκδηλώσεις της Τοπικής Εκκλησίας.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη φήμη του Σεβ. Μητροπολίτου κ. κ. Ευγενίου, ο οποίος προσέφερε ως ευλογία-δώρο των αγίων ημερών σε όλα τα παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων και στα μέλη της Βυζαντινής Χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως το καλαίσθητο και ψυχοφελές βιβλίο: «Οι Άγιοι και το φυσικό περιβάλλον», έκδοση της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής Χανίων.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι Ιερείς της πόλεως, οι υπεύθυνοι Κατηχητές και οι μαθητές των Κατηχητικών Σχολείων, και πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων πολλοί γονείς, εκπαιδευτικοί, καθώς και ο πρώην Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Νικ. Χριστοφακάκης.
Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: