το ΚΟΙΠΟΔΙ Χερσονήσου στο ART HAS NO AGE

Σε κλίμα συγκίνησης, εξαιρετικής ικανοποίησης για τα αποτελέσματα και υπερηφάνειας για την εκπροσώπηση εκ μέρους του ΚΟΙΠΟΔΙ, της Κρήτης και της Ελλάδας, ολοκληρώθηκε το σχέδιο “ART HAS NO AGE” με την μαθησιακή κινητικότητα που διήρκεσε από 8 έως 14 Σεπτεμβρίου 2019 στην Κωνσταντινούπολη. 25 μέλη των συμμετεχόντων 4 φορέων από την Τουρκία, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία συμμετείχαν σε ιδιαίτερα εργαστήρια τέχνης ενώ μαζί με τους εκπροσώπους των διοικήσεων των φορέων συμμετείχαν σε δραστηριότητες και επισκέψεις μελέτης της πολυπολιτισμικής ταυτότητας της Κωνσταντινούπολης.

Στο ίδιο πλαίσιο πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων του τομέα της Δια Βίου Μάθησης και συνεργασίας στο πλαίσιο του #erasmus+.

Η μαθησιακή κινητικότητα ολοκληρώθηκε με το κορυφαίο γεγονός της έκθεσης εικαστικών έργων των τμημάτων εικαστικών των φορέων, τα οποία (έργα) ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν κατά τη διετή διάρκεια του σχεδίου #arthasnoage.

Η έκθεση φιλοξενήθηκε στον εμβληματικό υπόγειο χώρο της βυζαντινής δεξαμενής νερού #antikcisterna που σήμερα αποτελεί έναν ιδανικό χώρο κοινωνικοποίησης της ιστορίας, των τεχνών και του πολιτισμού γενικότερα.

Το ΚΟΙΠΟΔΙ ήταν η ελληνική συμμετοχή στην σύμπραξη εταίρων απο τις τέσσερις χώρες και συμμετείχε στην έκθεση εικαστικών έργων με 22 πίνακες ζωγραφικής και 5 γλυπτά σε φυσικό ξύλο με τίτλο “ΣΠΕΙΡΕΣ”.

Συμμετείχαν στην αποστολή εκ των μελών Συλλόγων του ΚΟΙΠΟΔΙ οι :

Μαργαρίτα Χαραλαμπάκη, Μαρία Δασκαλάκη, Καλλιόπη Κατσούλη, Κατερίνα Λυδάκη καθώς και η Μαριάννα Μάνεση και ο γλύπτης ξύλου Νίκος Μάνεσης.

το ΚΟΙΠΟΔΙ Χερσονήσου στο ART HAS NO AGE
Το ΚΟΙΠΟΔΙ ήταν η ελληνική συμμετοχή στην σύμπραξη εταίρων απο τις τέσσερις χώρες

Εκ της διοικήσεως του ΚΟΙΠΟΔΙ συμμετείχαν :

ο Πρόεδρος Γιάννης Κομονταχάκης, η Αντιπρόεδρος και Συντονίστρια του Σχεδίου ΑΗΝΑ για την Ελλάδα Ελένη Μαραγκάκη, Η Γραμματέας κ Πρόεδρος του Συλλόγου Σταμνιών Μαρίνα Λιούτα και το μέλος του ΔΣ Γιώργος Κρασσάς. 

Στην έκθεση συμμετείχαν έργα των:

Ελένη Θεοδωράκη, Γιάννα Κυρέζη, Καδιανή Βελιγραντάκη, Στέλλα Σφακιωτάκη, Καλλιόπη Κατσούλη, Κατερινα Λυδάκη, Μαρινα Ταμπακάκη, Μαρία Δασκαλάκη, Μαριάννα Μάνεση και ο Νίκος Μάνεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση εικαστικών θα φιλοξενηθεί και στην Άγκυρα της Τουρκίας στους προσεχείς μήνες ενώ στον Δήμο Χερσονήσου θα πραγματοποιηθεί η ειδική εκδήλωση λήξης και παρουσίασης του σχεδίου τον Οκτώβριο 2019.

Το ΚΟΙΠΟΔΙ ευχαριστεί θερμά τα τμήματα εικαστικών των Συλλόγων “ΕΣΤΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΛΙΩΝ”, “ΙΡΙΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ” και “ΒΡΑΧΟΚΗΠΟΣ” και ειδικά  την κάθε συμμετέχουσα που διήνυσε τη διαδρομή μάθησης και δημιουργίας στο ΑΗΝΑ, καθώς και όσους συνεργάστηκαν με κάθε τρόπο για την υλοποίηση του διετούς αυτού διακρατικού σχεδίου.

Επίσης ευχαριστεί τους συντονιστές και τα μέλη των εταίρων από τις χώρες Τουρκία, Ιταλία και Ισπανία για την αγαστή, γόνιμη και αποτελεσματική συνεργασία υψηλού επιπέδου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos