Άφησαν τα σπίτια τους, τα παιδιά τους, πήραν το Ασθενοφόρο και ήρθαν, έτσι... από φιλότιμο ...
τρακτέρ αναποδογυρισμένο (φωτο αρχείου)

Σήμερα το μεσημέρι (Πέμπτη 12/3) στο οροπέδιο Λασιθίου και συγκεκριμένα στο Μαγουλά… ένας άνθρωπος καταπλακώθηκε από τρακτέρ Έτυχε να φτάσω πρώτη στο σημείο… Η κατάσταση του “θύματος” άθλια . Μια γειτόνισσα καλεί το 166… Είναι κάτασπρος και το βλέμμα του χάνεται. Προσπαθώ να τον συγκεντρώσω και του μιλάω συνεχώς. Με αναγνωρίζει… Καλό σημάδι σκέφτομαι… Μου ζητάει νερό…

Ωχχχ Συνεχίζω να του μιλάω και περιμένω να ακούσω την σειρήνα του ασθενοφόρου… Μάταια. Η γειτόνισσα ξανακαλεί και η απάντηση είναι πως σήμερα το απόγευμα στο Οροπέδιο Λασιθίου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Κάλυψη βάρδιας από το προσωπικό. Τον χάνω… Λιποθυμά! Του φωνάζω , να με ακούσει, να τον βγάλω από τον λήθαργο.. ανοίγει τα μάτια, με παρακαλάει να του δώσω νερό , καίγεται λέει, κακό σημάδι αυτό… Φυσικά και ΔΕΝ του δίνω νερό, πονάει, κλαίει…

Τον Ξαναχάνω… Ασθενοφόρο.. πουθενά Θα έρθει από το ΗΡΆΚΛΕΙΟ… Από το Ηράκλειο???? Τον χάνω….. Έχει λιποθυμήσει όμως αναπνέει.! Προσπαθώ να σκεφτώ ψύχραιμα. Οροπέδιο Λασιθίου… μικρή κοινωνία, γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας…. Καλώ υπάλληλο του τομέα ΕΚΑΒ Τζερμιάδων στο προσωπικό του τηλέφωνο. Εκτός υπηρεσίας .

Του εξηγώ την κατάσταση… Ακούω μόνο… “ΕΡΧΌΜΑΣΤΕ” Και ήρθαν…. Αμέσως Χωρίς να είναι υπηρεσία… Χωρίς να έχουν υποχρέωση… Δουλεύοντας ούτως ή άλλως όλο το χρόνο με τόσες δυσκολίες. Άφησαν τα σπίτια τους, τα παιδιά τους, πήραν το Ασθενοφόρο και ήρθαν. Έτσι… Από Φιλότιμο.

Επέλεξα να ζήσω στο οροπέδιο Λασιθίου και να μεγαλώσω εδώ τα παιδιά μου. Δικαίωμα μου… Όμως έχω και δικαίωμα να αισθάνομαι ασφάλεια κάτι που δεν συμβαίνει…. Απογεύματα χωρίς ασθενοφόρο… Λόγω έλλειψης προσωπικού??????? Κέντρο υγείας χωρίς τους απαιτούμενους ιατρούς..?

Που ? Στο οροπέδιο Λασιθίου…Στο μέρος που οχτώ μήνες τον χρόνο κατακλύζουν 2.500 άνθρωποι καθημερινά! Συγχαρητήρια στους δύο υπαλλήλους του τομέα ΕΚΑΒ που παρότι δεν είχαν καμία υποχρέωση, έτρεξαν να βοηθήσουν… Έτσι… Από ΦΙΛΌΤΙΜΟ….

Ο Θεός να τους έχει καλά…. Για να είμαστε και εμείς καλύτερα. Όμως, πάντα θα βασιζόμαστε στο φιλότιμο των υπαλλήλων? Ελπίζω να αλλάξουν άμεσα αυτές οι καταστάσεις.

Δ.Χ. Κάτοικος οροπεδίου Λασιθίου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos