Ηρωίδα μαία έσωσε νεογέννητα λίγα λεπτά μετά την καταστροφή στην Βηρυτό
Η μαία με τα νεογέννητα στην αγκαλιά της

Δύσκολα παραμένουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα για την Βηρυτό, η οποία απαριθμεί αρκετούς νεκρούς, χιλιάδες τραυματίες και σοβαρές υλικές ζημιές. Κάτω, όμως, από τα συντρίμμια και τον τρόμο των ανθρώπων που έζησαν φριχτές στιγμές, μια μαία δίνει μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Μέσα στον θλιβερό απολογισμό των δεκάδων σπιτιών και κτηρίων που καταστράφηκαν είναι και το νοσοκομείο Al Roum στην επαρχία Ashrafieh. Εκεί βρέθηκε μια μαία η οποία κρατούσε στην αγκαλιά της τρία νεογέννητα παιδιά, έχοντας ζωγραφισμένη στο πρόσωπο της την απόλυτη ψυχραιμία.

Η μαία βρέθηκε από τον φωτορεπόρτερ Bilal Jawich, ο οποίος μετά την έκρηξη, έτρεξε από το σπίτι του έως το λιμάνι της πόλης, με οδηγό το επαγγελματικό του ένστικτο, όπως δήλωσε. Τα βρέφη νοσηλεύονταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Όταν έγινε η έκρηξη η “Ηρωίδα μαία” βρισκόταν στο θάλαμο μητρότητας. Αρχικά η ίδια λιποθύμησε. Ύστερα από λίγη ώρα που συνήλθε έτρεξε να προσφέρει βοήθεια, σώζοντας τα μωρά.

Ο φωτορεπόρτερ δήλωσε «Έμεινα έκπληκτος όταν είδα τη νοσοκόμα να κρατά τα τρία νεογέννητα. Παρατήρησα την ηρεμία της νοσοκόμας που ερχόταν σε αντίθεση με την ατμόσφαιρα που επικρατούσε μερικά μόλις μέτρα μακριά». Συνέχισε προσθέτοντας «Η νοσοκόμα έδειχνε σαν να είχε μια κρυφή δύναμη η οποία της έδινε αυτοέλεγχο και την ικανότητα να σώσει αυτά τα παιδιά. Οι άνθρωποι ξεχωρίζουν σε τέτοιες βίαιες συνθήκες και αυτή η νοσοκόμα ήταν ακλόνητη»

Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν στάθηκαν όλοι τυχεροί δυστυχώς. Συνολικά σκοτώθηκαν 12 ασθενείς, τέσσερις νοσοκόμες, δυο επισκέπτες ενώ άλλοι δυο παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση.

Print Friendly, PDF & Email