ο Δήμαρχος Σητείας  Θοδωρή Πατεράκη, συνεργός των επιλογών της κυβέρνησης για την αποδόμηση και μετατροπή του Γ.Ν. ΣΗΤΕΙΑΣ σε Κέντρο Υγείας
ο Δήμαρχος Σητείας Θοδωρή Πατεράκη, συνεργός των επιλογών της κυβέρνησης για την αποδόμηση και μετατροπή του Γ.Ν. ΣΗΤΕΙΑΣ σε Κέντρο Υγείας

Καταγγέλλουμε τον Δήμαρχο Σητείας  Θοδωρή Πατεράκη, ως συνεργό των επιλογών της κυβέρνησης για την αποδόμηση και μετατροπή του Γ.Ν.ΣΗΤΕΙΑΣ σε Κέντρο Υγείας , γεγονός που όλοι οι σημειακοί γνωρίζουμε και έχουμε καταγγείλει.

Εμείς σας αποκαλύπτουμε ότι αυτή η μετατροπή προβλέπεται συγκεκριμένα από  τους νόμους 4052/12,4213/13,4254/14 πράγμα που επιμελώς αποκρύπτει.

Μόνος ο κος Πατεράκης συνεχίζει να στηρίζει την υποβάθμιση του νοσοκομείου μας. Είναι προφανώς ένα από τα ανταλλάγματα για το στήσιμο και τη στήριξη του συνδυασμού του από την Κυβέρνηση.

Αντί τόσα χρόνια να ηγηθεί και να κινητοποιήσει τον Σητειακό λαό να συγκρουστεί με τις κυβερνητικές επιλογές που υποβαθμίζουν γενικότερα το τόπο μας παραπληροφορεί, συγκαλύπτει και ωραιοποιεί μια τραγική και διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση.

Ζητάμε από τους γιατρούς που συμμετέχουν στο συνδυασμό του, να διαχωρίσουν άμεσα τη θέση τους διαφορετικά καθίστανται συνεργοί και συνυπεύθυνοι.

Την πραγματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο μας και η οποία αποτελεί άλλη μια κραυγή αγωνιάς, περιγράφει ο χειρούργος κος Σπυριδάκης Κώστας με το κείμενο που ακολουθεί:

Σπυριδάκης Κώστας:

«Eπειδή τα τελευταία 4 χρόνια δουλεύω στο ΓΝ-ΚΥ Σητείας, αλλά κυρίως επειδή κατάγομαι από το Ηράκλειο Κρήτης και το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της Σητείας μου είναι αδιάφορο, μπορώ να έχω ουδέτερη και ανεξάρτητη άποψη για την κατάσταση του Νοσοκομείου, η οποία είναι πολύ διαφορετική από αυτή του συντάκτη του άρθρου. Υπάρχει σαφώς μεγάλη υποβάθμιση στις υπηρεσίες που προσφέρει το Νοσοκομείο ειδικά την τελευταία τετραετία.

Το πρόγραμμα εφημεριών είναι μόνιμα επισφαλές και οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι αυτές ενός κακά στελεχωμένου ΚΥ.

 Ίσως δεν είναι τυχαίο και το γεγονός οτι προ 3 ημερών ήρθε οδηγία από το Υπουργείο Υγείας περί αλλαγής της σφραγίδας του σε ΠΕΔΥ-ΚΥ Σητείας.

Ενδεικτικά σας αναφέρω οτι το το ΠΑΣΧΑ που πέρασε στο Νοσοκομείο εφημέρευε ένας χειρουργός, μια παθολόγος, μια γενική ιατρός και ένας αγροτικός. Είναι αυτό Νοσοκομείο, εν έτη 2014? Αυτό εννοώ όταν λέω λειτουργία κακά στελεχωμένου ΚΥ, και οι πολίτες της πόλης το γνωρίζουν και δυστυχώς το ζουν καθημερινά.

Εντύπωση μου κάνει το γεγονός οτι ο συντάκτης αναφέρει (λανθασμένα) την καλή λειτουργία διαφόρων τμημάτων του Νοσοκομείου από τα οποία απουσιάζει το Μαιευτικό-Γυναικολογικό,για προφανείς προεκλογικές σκοπιμότητες.

Εντύπωση επίσης μου κάνει το γεγονός οτι ο Δήμος έχει πρόθεση να προσλάβει καρδιολόγο, άγνωστο με ποια νόμιμη διαδικασία! Μέχρι τότε με Βασιλικό Διάταγμα της Αυτού Μεγαλειότης Μέρκελ να απαγορευτούν τα εμφράγματα κάθε Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή, Δευτέρα και τα απογεύματα της Πέμπτης.

Αγαπητέ συντάκτη του άρθρου,η πραγματικότητα και η καθημερινότητα δυστυχώς είναι πολύ διαφορετική και πολύ σκληρή. Υπάρχει σοβαρή έλλειψη ιατρικού και διοικητικού προσωπικού και όποια υπηρεσία προσφέρεται, οφείλεται στην αυταπάρνηση και το φιλότιμο του προσωπικού προς τον Σητειακό λαό.

Το Νοσοκομείο καλό είναι να μην γίνει αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης των δημοτικών εκλογών, γιατί όπως λέει και ο τίτλος του άρθρου, χρειάζεται την στήριξη όλων μας. Μην βάζουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί για προεκλογικούς λόγους και μη δημιουργούμε ψευδαισθήσεις και εικονικές πραγματικότητες. Ανάλογο χάλι με αυτό της πατρίδας μας είναι και το χάλι του Νοσοκομείου. Ανάλογη δε με την ανάπτυξη που υπάρχει στην πατρίδα είναι και η ανάπτυξη των υπηρεσιών του Νοσοκομείου.

Η μόνη αλήθεια είναι οτι το Νοσοκομείο το έκανε ο Ελληνικός λαός με τον τίμιο ιδρώτα του και όχι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που κατέστρεψαν τη χώρα και τους πολίτες της προς όφελος των διεθνών τοκογλύφων και των τοπικών τους αντιπροσώπων.

Το Νοσοκομείο δεν το έσωσε και δεν μπορεί να το σώσει καμία δημοτική παράταξη,

Η λύση μπορεί να δοθεί κεντρικά με αλλαγή πολιτικής και έξοδο της χώρας από τα μνημόνια,

Οι εκάστοτε δημοτικοί άρχοντες μπορούν να είναι αρωγοί, αλλά χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Συμφωνώ απόλυτα με τον επίλογο του άρθρου. Το θέμα της υγείας δεν πρέπει να μας διχάζει αλλά να μας ενώνει σε μια κοινή προσπάθεια αναβάθμισης του Νοσοκομείου μας.»

9/5/14

Σπυριδάκης Κώστας

Χειρούργος

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos