προεκλογική “ατζέντα” ΒΟΑΚ και τα πρόσφατα δημοσιεύματα
ο Μανώλης Μενεγάκης

Μπροστά στην κατάφωρη αδικία που υφίσταται η περιφερειακή ενότητα Λασιθίου για το θέμα του εθνικού οδικού δικτύου – η οποία δεν γίνεται να κρυφτεί – άνθρωποι που έχουν δημόσιο λόγο και σχετίζονται ή υποστηρίζουν πολιτικά τον απερχόμενο περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη προσπαθούν με δηλώσεις και δημοσιεύματα να αποδώσουν την ευθύνη στον υπουργό Υποδομών Χρ. Σπίρτζη ή στους οικονομικούς υπολογισμούς των πιθανών αναδόχων – παραχωρησιούχων (αριστερή κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τον οικονομικό σχεδιασμό των ιδιωτών ; ) παρουσιάζοντας έναν περιφερειάρχη άβουλο ή επαίτη της προσοχής της κυβέρνησης για να μην “νιώθει αδικημένο” το Λασίθι.

Αδικούν τον εαυτό τους όσοι δεν βλέπουν την αλήθεια.

Πρώτα απ’ όλα ο Στ. Αρναουτάκης είναι επίσημα πια κατά τις δημόσιες δηλώσεις συνεργαζόμενος με την κυβερνητική παράταξη. Άρα ο διαχωρισμός μεταξύ τους είναι τουλάχιστον προσχηματικός. Δεύτερον, όλες οι περιφέρειες της Ελλάδας που έχουν σύγχρονο οδικό εθνικό δίκτυο είχαν εκλεγμένους στην διοίκηση που αν και δεν είχαν την άμεση αρμοδιότητα διεκδίκησαν επιτυχώς – παίζοντας τον ρόλο της πολιτικής φωνής που ενώνει τον λαό της περιφέρειάς τους – και έπεισαν ως γεωγραφική περιοχή για την μέγιστη κάλυψη των αναγκών τους.

Δεν μας αξίζει ως π.ε. Λασιθίου, ούτε ως Κρήτη μια περιφέρεια χαμηλών προσδοκιών. Είτε γίνει ο νέος ΒΟΑΚ σε μία φάση είτε ρεαλιστικά σε δύο φάσεις με ενιαία μελέτη διασύνδεσης, εμείς αυτό που λέμε είναι ότι ΒΟΑΚ είναι από την Κίσσαμο ως την Σητεία, τίποτε λιγότερο.

Και αυτό θα διεκδικήσουμε από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Μανώλης Γ. Μενεγάκης

υπ. σύμβουλος π.ε. Λασιθίου με τον συνδυασμό του υπ. Περιφερειάρχη Κρήτης Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos