Κλέφτες Καταστημάτων, κοινωνική ταινία από την Ιαπωνία
Κλέφτες Καταστημάτων / Shoplifters

Με την βραβευμένη στις Κάνες και υποψήφια για Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας, “Κλέφτες Καταστημάτων / Shoplifters”, συνεχίζονται οι εβδομαδιαίες προβολές επιλεγμένων ταινιών, που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν..

Την Τρίτη 29 Οκτωβρίου στις 21:30 στο κινηματοθέατρο REX, με γενική είσοδο 5€, προβάλλεται η πολυβραβευμένη ταινία από την Ιαπωνία, παραγωγής 2018 και διάρκειας 125′. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο ταλαντούχος Χιροκάζου Κόρε – Έντα και πρωταγωνιστούν οι: Λίλι Φράνκι, Σακούρα Άντο, Μίγιου Σασάκι.

Κλέφτες Καταστημάτων / Υπόθεση:

Μια φτωχή, ιαπωνική οικογένεια ζει σε ένα μικρό παραδοσιακό σπίτι, μακριά από την τεχνολογική εξέλιξη της χώρας της.

Τρεις γενιές της ασυνήθιστης αυτής οικογένειας, συμβιώνουν αρμονικά, έχοντας αναπτύξει ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς.

Η υπερήλικη γιαγιά αποτελεί τον πυρήνα της οικογένειας και τα νεώτερα μέλη προσπαθούν να επιβιώσουν με εποχιακές δουλειές και μικροκλοπές καταστημάτων.

Ένα επτάχρονο κοριτσάκι, που περνά μοναχικά τις περισσότερες ώρες της ημέρας στο μπαλκόνι του σπιτιού του σαν ανεπιθύμητο «κατοικίδιο», γίνεται το νέο μέλος της οικογένειας.

Αποφασίζουν να το σώσουν από την παραμέληση, η κατάσταση όμως περιπλέκεται καθώς η «διάσωση» αντιμετωπίζεται από τον κοινωνικό περίγυρο, σαν απαγωγή.

Όμως το παιδί βιώνει για πρώτη φορά τη στοργή και την ουσιαστική επικοινωνία με μια «οικογένεια»…

Πολυεπίπεδο κοινωνικό δράμα, που παρουσιάζει τις πολύπλοκες ανθρώπινες σχέσεις με τρόπο απλό και αρμονικό.

Γνωστός για τον ιδιαίτερο τρόπο που επιλέγει να αναμείξει αληθινές ιστορίες με τη δική του προσωπική κοινωνική κριτική, ο Ιάπωνας σκηνοθέτης δημιουργεί μια τρυφερά συγκινητική ταινία, που κερδίζει τον θεατή με την συναρπαστική εξιστόρηση και την παιχνιδιάρικη διάθεση της.

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες, αφίσες, trailer, στοιχεία συντελεστών, συνεντεύξεις στην ιστοσελίδα μας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos