Ονομαστήρια Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου
η Συνοδική Ἀντιπροσωπεία της Κρήτης στο Φανάρι με τον Πατριάρχη

Εξ Αποφάσεως της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, Συνοδική Αντιπροσωπεία μετέβη εις το Οικουμενικόν Πατριαρχείον τη Δευτέρα, 11η Ιουνίου ε.ε., διά να μετάσχη εις τα Ονομαστήρια της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ.

Η Συνοδική Αντιπροσωπεία αποτελείτο υπό των Σεβ. Μητροπολιτών Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου, ως και του Πανοσιολ. Αρχιμ. Προδρόμου Ξενάκη, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας της Εορτής των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα, και της τελεσθείσης Πατριαρχικής Χοροστασίας εν τω Πανσέπτω Πατριαρχικώ Ναώ Αγίου Γεωργίου, ο Παναγιώτατος εδέξατο την Αντιπροσωπείαν εν τω Γραφείω Αυτού, όπου ήκουσεν την προσφώνησιν του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, ο οποίος υπέβαλε τον σεβασμόν, την αφοσίωσιν και τα εόρτια σεβάσματα της Ιεραρχίας, του Ιερού Κλήρου, των Μοναστικών Αδελφοτήτων και του ευσεβούς Λαού της Εκκλησίας Κρήτης.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε τας ευχαριστίας Αυτού προς την Εκκλησίαν της Κρήτης και διεβεβαίωσε δια την αγάπην και την στοργήν της Μητρός Εκκλησίας προς άπαντα τα τέκνα Αυτής.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos