Εθνική Λυρική Σκηνή, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Future Library, ΠΑΟΔΑΝ, Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.,
Εθνική Λυρική Σκηνή, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Future Library, ΠΑΟΔΑΝ, Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.,

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου συμμετέχει στο πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»,

μέσω της “Κουνδουρείου  Δημοτικής Βιβλιοθήκης” η οποία συντονίζει και υλοποιεί εκπαιδευτικές και θεατρικές δράσεις μέσα από το παιχνίδι «Συλλέγω Εμπειρίες», με την ευγενική υποστήριξη και χορηγία του “Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος” μέσω της μη κερδοσκοπικής εταιρείας “Future Library”.

«Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»

Το «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2013 και τώρα υλοποιείται η 3η φάση του σε 23 πόλεις της Περιφέρειας για να φτάσει στον προορισμό του το 2016, οπότε και θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες του.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την αποκλειστική στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή , τον οργανισμό Future Library και την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.
Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία του ευρέος κοινού της Περιφέρειας και κυρίως της νέας γενιάς, μέσα από μια σειρά διαδραστικών και ανοιχτών εκδηλώσεων με τη φιλοσοφία, τους σκοπούς και τις δράσεις του ΚΠΙΣΝ.

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο στην υλοποίηση του προγράμματος. Συντονίζει το σύνολο των δράσεων και την προώθηση αυτού του τόσο σημαντικού προγράμματος στην πόλη μας το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.
Το «Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ» θα περιλαμβάνει τις εξής καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις:

  • Ακρόαση για ανάδειξη λυρικών ταλέντων, απευθύνετε σε νέους 16-32 ετών που επιθυμούν να ασχοληθούν με το κλασικό τραγούδι και την όπερα. Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου (πεζόδρομος 28ης Οκτωβρίου). Την προκήρυξη μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο: http://www.dimosagn.gr/index.php/en/dimotiki-enimerosi/2037-grafeio-typou/deltia-typou/4126-2015-04-06-11-39-43
  • Διήμερο σεμινάριο στους επιλεγμένους της ακρόασης από ειδικούς της Λυρικής Σκηνής. Το σεμινάριο θα γίνει στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου (πεζόδρομος 28ης Οκτωβρίου).
  • Επίσκεψη της Λυρικής Σκηνής στο 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου.
  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά «Συλλέγω εμπειρίες» που θα πραγματοποιηθεί στη Κουνδούρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη. Το πρόγραμμα προτρέπει τα παιδιά να ανακαλύψουν με διαφορετικό τρόπο τη διοργάνωση στην πόλη τους ενός σύνθετου καλλιτεχνικού γεγονότος που καλύπτει τη μουσική, το θέατρο, την ανάγνωση αλλά και το περιβάλλον. Τα 50 βιβλία και το εκπαιδευτικό παιχνίδι «Συλλέγω εμπειρίες» θα μας βοηθούν για την υλοποίηση του προγράμματος.
  • «Όπερα της Βαλίτσας» με τη θεατρική παράσταση «Κάρμεν» αποκλειστική δωρεά του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος». Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας που θα μπορέσετε να τα προμηθευτείτε από την Κουνδούρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Η θεατρική παράσταση «Κάρμεν» της «Όπερας της Βαλίτσας»  θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13/05/2015, ώρα 20:00 και απευθύνεται μόνο σε ενήλικες.

Πρόγραμμα σεμιναρίου:

  • Ακρόαση: Δευτέρα 11/05/2015, ώρα 18:00
  • Σεμινάριο Φωνητικής: Τρίτη 12/05/2015, ώρα 10:00 – 14:00
  • Σεμινάριο Μελοδραματικής: Τετάρτη 13/05/2015, ώρα 10:00 – 14:00

Η Κουνδούρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη συμμετέχει στο πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο: http://www.futurelibrary.gr/news/journey/.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο παραπάνω πρόγραμμα είτε για την ακρόαση και την παρακολούθηση του σεμιναρίου, είτε για να προσφέρουν την εθελοντική τους εργασία και να αποκτήσουν μια μοναδική εμπειρία συνεργασίας με καταξιωμένους καλλιτέχνες παρακαλούμε να απευθυνθούν εγκαίρως στην Κουνδούρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή.

Η Κουνδούρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη είναι ανοιχτή:

Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή
8:00-20:00 8:00-3:00 8:00-20:00 8:00-3:00 8:00-20:00

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Κουνδούρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλ. 2841026899  από την κα Ειρήνη Δραγασάκη ή την κα Εργίνα Καναβάκη.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos