Σαβίνα ΓιαννάτουΗ Σαβίνα Γιαννάτου, η πιο γνωστή “ethnic” τραγουδίστρια που διαθέτουμε, που με τη φωνή της έχει τη μοναδική ικανότητα να μας ταξιδεύει και να μας χαρίζει λίγο από τη γεύση άλλων τόπων, είναι η προσκεκλημένη – μαζί με το συγκρότημα Primavera en Salonico– του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου, σε μία μοναδική παράσταση απόψε στην αυλή του 1ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου, στις 21:30 μ.μ
 
Η Σαβίνα Γιανάτου συντροφιά με τους Primavera en Salonico θα παρουσιάσουν παραδοσιακά τραγούδια από τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Η συναυλία θα βασιστεί κυρίως στο άλμπουμ Sumiglia», το οποίο αποτελεί την πρώτη συνεργασία της Σαββίνας Γιαννάτου με τον βραβευμένο με Grammy Μάνφρεντ Αιχερ.
 
Οι Primavera en Salonico είναι οι
  • Κώστας Βόμβολος
  • Γιάννης Αλεξανδρής
  • Μιχάλης Σιγανίδης
  • Κυριάκος Γκουβέντας
  • Λευτέρης Αγγουριδάκης
  • Χάρης Λαμπράκης

Η μουσική τους καλύπτει ένα σημαντικό εύρος από την ευωπαϊκή παλιά μουσική, τη Βυζαντινή, την ελληνική παραδοσιακή έως και τη μουσική της Ανατολής. Η παρουσία τους στη δισκογραφία είναι το ίδιο σημαντική.

Σαβίνα ΓιαννάτουΣαβίνα Γιαννάτου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Μελέτησε τραγούδι με τη Γωγ Γεωργιλοπούλου και αργότερα με το Σπύρο Σακκά στο Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης. Αποφοίτησε από το τμήμα του Performance and Communication Skills του Guildhall School of Music and Drama του Λονδίνου. Επαγγελματικά ξεκινά το 1979 με την εκπομπή του Γ’ Προγράμματος της ΕΡΤ “Εδώ Λιλιπούπολη”.

χει συνεργαστεί με αρκετούς Έλληνες συνθέτες (Πλάτωνος, Γρηγορίου, Μαραγκόπουλος, Κατσούλης, Μαμαγκάκης, Κυπουργός) και η δισκογραφία της περιλαμβάνει πάνω από είκοσι δίσκους.

Υπήρξε μέλος του Εργαστηρίου Παλιάς Μουσικής, με το οποίο έχει ερμηνεύσει έργα μεσαιωνικά, αναγεννησιακά και μπαρόκ σε ηχογραφήσεις.

Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το γκρουπ Primavera en Salonico με τους οποίους έχει εκδώσει τους δίσκους όπως «Άνοιξη στη Σαλονίκη», «Τραγούδια της Μεσογείου», «Παναγιές του κόσμου», «Terra Nostra». Μαζί τους έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα και έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ του εξωτερικού (Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία και Ισραήλ).

Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι

Σαβίνα Γιαννάτου & Primavera en Salonico

 

γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos