Το Γενικό Νοσοκομείο- Κέντρο Υγείας Σητείας επισκέφθηκε την Τρίτη (11/10), ο Διοικητής της Δ.Υ.ΠΕ Κρήτης κ. Γιάννης Καλαντζάκης. Η επίσκεψη, ήταν σε συνέχεια των επισκέψεων που πραγματοποιεί ο Διοικητής σε όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης, στα πλαίσια του ελέγχου για τις προμήθειες εργαστηρίων, ορθοπεδικού υλικού αλλά και γενικότερα του τρόπου παραγγελιών και διαχείρισης των προμηθειών, για την εξοικονόμηση πόρων, μέσω της καλύτερης διαχείρισης, με την ενεργοποίηση και εφαρμογή άρθρων του νόμου περί προμηθειών, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων και τη μείωση σπατάλης του δημοσίου χρήματος, για τη χάραξη μιας νέας αναπτυξιακής πολιτικής και στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Κατά την επίσκεψη του, ο κ. Καλαντζάκης, είχε επίσης την ευκαιρία να καταγράψει σε συνεργασία με το Διοικητή κ. Γιώργο Ζερβάκη σημαντικές ελλείψεις στο Νοσοκομείο Σητείας και να συνομιλήσει με το προσωπικό. Έγιναν δε από τον ίδιο προσωπικά, παρατηρήσεις στο προσωπικό των εξωτερικών ιατρείων, σχετικά με την καλύτερη διαχείριση, αντιμετώπιση και εξυπηρέτηση των πολιτών-ασθενών.
Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Υ.ΠΕ Κρήτης, εγκρίθηκε, κατόπιν εισήγησης του Διοικητή κ. Γιάννη Καλαντζάκη, η έκτακτη επιχορήγηση του Γ.Ν-Κ.Υ Σητείας με το ποσό των 150.000,00 ευρώ, για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών, καθώς και η πρόσληψη ενός επικουρικού ιατρού μικροβιολογίας, για την καλύτερη ανάπτυξη του εργαστηρίου και την αμεσότερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Από το ποσό τέλος των 150.000,00 ευρώ, τα 50.000,00 ευρώ θα διατεθούν συγκεκριμένα, για την άμεση αντικατάσταση των δαπέδων του νοσκομείου, με προσωπική δέσμευση και εποπτεία του έργου, από τον ίδιο το Διοικητή κ.Γιώργο Ζερβάκη.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos