μετά την απονομή....
μετά την απονομή….

Με τη βράβευση των ομάδων μπάσκετ ανδρών και γυναικών που πρώτευσαν στην 6η Πανελλήνια Φοιτητική Πανεπιστημιάδα, αλλά και με πολλά ακόμη χάπενινγκς, έπεσε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η αυλαία του φεστιβάλ φοιτητικού αθλητισμού που φιλοξενήθηκε στην Αθήνα από τις 28 Μαΐου.

Περισσότεροι από 650 φοιτητές και φοιτήτριες (ηλικίας από 17-28 ετών) από 36 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα απ` όλη την Ελλάδα αλλά και από την Κύπρο, συμμετείχαν σε συνολικά έξι αθλήματα, σε μια διοργάνωση που έγινε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και της Επιτροπής Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΑΤΕ). Τα μετάλλια στις ομάδες που πρώτευσαν στα τουρνουά μπάσκετ έκαναν οι Απόστολος Παπανικολάου ((Νόμπελ Ναυπηγικής Dr. Davidson medal), Κωνσταντίνος Σπύρου (Κοσμήτωρας Σχολής Ναυπηγών Μηχανικών), Σταύρος Δουβής (πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, παλιός διαιτητής του μπάσκετ) και Πολυξένη Αργειτάκη (επίκουρη καθηγήτρια ΕΚΠΑ, ταμίας ΣΕΓΑΣ), ενώ το Κύπελλο στις πρωταθλήτριες ομάδες παρέδωσε ο πρόεδρος της ΕΑΤΕ, Αλέξανδρος Πίσσας.

Η Αναστασία Τσουρουφλή, μέλος της οργανωτικής επιτροπής της 6ης Πανελλήνιας Φοιτητικής Πανεπιστημιάδας και καθηγήτρια στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ως οικοδέσποινα της τελετής λήξης, χαρακτήρισε τη διοργάνωση ως το «στολίδι» των αθλητικών φοιτητικών δρώμενων, ζητώντας παράλληλα την ετήσια θεσμοθέτησή του από το Υπουργείο Παιδείας. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΑΤΕ, Αλέξανδρος Πίσσας, αναφέρθηκε στα οφέλη του πανεπιστημιακού αθλητισμού, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην εφετινή διοργάνωση την οποία χαρακτήρισε «μικρό άθλο», αφού οργανώθηκε και υλοποιήθηκε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Ο κ. Πίσσας, αφού πρώτα παρουσίασε τους συνεργάτες και συντελεστές της εφετινής διοργάνωσης, βράβευσε τον πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού, Δρ. Μιχάλη Κρασιά, για την παρουσία των Κύπριων φοιτητών στην 6η Πανελλήνια Φοιτητική Πανεπιστημιάδα.

Από τις πιο συγκινητικές στιγμές της τελετής λήξης ήταν αναμφίβολα η παρουσία του τμήματος Χορού του Νομαρχιακού Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ Τυρταίος, το οποίο παρουσίασε τρία προγράμματα σύγχρονου, λάτιν αλλά και ευρωπαϊκού χορού. Το τμήμα Χορού αποτελούσαν οι Στέλλα Μιγκάχεν, Ελευθερία Κουλούρη, Μυρτώ Κουλούρη, Έλενα Καλλίλα, Χρήστος Κυπριώτης, Ντένις Βούλγαρης, Μάρω Λέφα και Αναστάσιος Λινάρδος.

Ακόμη, η ομάδα cheerleaders των Αμαζόνων Βάρης, υπό την καθοδήγηση της Ευαγγελίας Κρητικού, «έντυσε» χορευτικά τα τάι άουτ αλλά και τις ανάπαυλες κατά τη διάρκεια του αγώνα. Την ομάδα των cheerleaders αποτελούσαν οι Πάσχου Κατερίνα, Γεωργούλη Χριστιάνα, Κουτζαμάνη Χρύσα, Κουτζαμάνη Χριστίνα, Κόππα Μελίνα, Τζαννίδου Αθηνά, Αγαθού Καλλιρόη, Μίχα Κωνσταντίνα, Παπαδημητρίου Στέλλα, Κατσώλη Κατερίνα, Κατσώλη Μαρία, Γραβάνη Στεφανία, Βότση Μαριαλένα, Τζαχρήστα Βασιλική, Δουραμάνη Χριστίνα, Αρβανιτάκη Κωνσταντίνα, Κρανίου Χριστίνα, Αργυρού Αφροδίτη, Βασιλικού Ιόλη, Γιαννοπούλου Κατερίνα. Να θυμίσουμε ότι η FISU αναγνώρισε πρόσφατα το cheerleading ως επίσημο άθλημα και το ενέταξε στο επίσημο πρόγραμμά της.
Τέλος, στα πρότυπα του ΝΒΑ, πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός σουτ από το σέντρα του κλειστού. Ο νικητής παρέλαβε ως έπαθλο την μπάλα του τελικού μπάσκετ φοιτητών με τις υπογραφές όλων των πρωταγωνιστών.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos