Τομαδάκης με μέλη του πολιτιστικού Καπιστρίου
Τομαδάκης με μέλη του πολιτιστικού Καπιστρίου

Την 1-9-14 στον Σταυρό (Καπίστρι) συγκεντρώθηκαν αντιπρόσωποι Συλλόγων και Κινήσεων τής ευρύτερης περιοχής του ορεινού όγκου της Θρυπτής.

Παραβρέθηκαν επίσης ο πάρεδρος (και μέλος της επιτροπής για την βόσκηση) του ΔΔ Καβουσίου κ. Γιάννης Ρεμεδιάκης καθώς και οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Ιεράπετρας κ. Μανώλης Φραγκούλης και Ανδρέας Παπαδοπετράκης.

Στην συνάντηση έγινε εκτενής παρουσίαση των προβλημάτων (με αιχμή την έλλειψη νερού) αλλα και της γενικότερης εγκατάλειψης που επικρατεί στο χωριό Σταυρός. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι συχνά τα αιγοπρόβατα βρίσκονται και μέσα στο χωριό με συνέπεια οι κάτοικοι να περιφράσσουν τις αυλές των σπιτιών τους.

Συζητήθηκε επίσης εκτενώς το θέμα των προσπαθειών επίλυσης του προβλήματος της ανεξέλεγκτης βόσκησης στην ευρύτερη περιοχή και στον ορεινό όγκο της Θρυπτής. Στην κατεύθυνση αυτή αποφασίστηκε:

μέλη συλλόγων γύρω από τον ορεινό όγκο της Θρυφτής
μέλη συλλόγων γύρω από τον ορεινό όγκο της Θρυφτής
  • Να κατατεθεί άμεσα προσφυγή στον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης απο Παρέδρους Δημοτικών Διαμερισμάτων, Πολιτιστικούς Συλλόγους και Κινήσεις του Δήμου Ιεράπετρας και Σητείας ενάντια στις μέχρι τώρα παραλείψεις των αρμοδίων αρχών στην επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος της βόσκησης. (ηλεκτρονική διέυθυνση της Κίνησης για την βόσκηση syllogoithripti@gmail.com)
  • Να ζητηθεί άμεσα συνάντηση με τον δήμαρχο κ Θ. Καλαντζακη, τους αρμόδιους αντιδημάρχους αλλα και τους επικεφαλης των παρατάξεων του Δήμου Ιεράπετρας με θέμα την υπερβολική και ανεξέλεγκτη βόσκηση. Οι παρόντες αντιδήμαρχοι προσφέρθηκαν να μεσολαβήσουν για τον ορισμό της συνάντησης στο αμέσως προσεχές διάστημα.
  • Να διοργανωθεί διαμαρτυρία για το θέμα αυτό με την ευκαιρία και προς τιμήν της διοργάνωσης στο Καβούσι αγώνων δρόμου και αθλητικών εκδηλώσεων την 21/9/14. Η μορφή της διαμαρτυρίας θα συγκεκριμενοποιηθεί το προσεχές διάστημα και σε συνεργασία της επιτροπής για την βόσκηση με τους τοπικούς φορείς του Καβουσίου.

Ορίστηκε η επόμενη ολομέλεια των Συλλόγων Δευτέρα 29/9 , 7μμ στον Αη Γιάννη.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos