Γιορτή της Ακαδημίας του Agios Nikolaos on SUP

Για 5η συνεχή χρονιά η ακαδημία του Agios Nikolaos on SUP γιόρτασε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021 στο Kimzu Seaside Lounge στην παραλία του ΕΟΤ.
Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα με την παραλία να γεμίζει χαμόγελα και θετική ενέργεια από τους μικρούς αθλητές και αθλήτριες του Αγίου Νικολάου. Η παρέα των SUPers, φαίνεται πως όλο και μεγαλώνει καθώς δυναμικό παρόν στη φετινή ναυταθλητική γιορτή της πόλης του Αγίου Νικολάου έδωσαν και αθλητές και αθλήτριες από τη Σητεία – και συγκεκριμένα από το Ναυτικό Όμιλο Σητείας, όπου φέτος πρώτη χρονιά δημιούργησε τμήμα Όρθιας Σανιδοκωπηλασίας SUP υπό την καθοδήγηση της αγαπημένης μας προπονήτριας Νάνσυ Καραΐνδρου.


Ο Μιχάλης Φαρσάρης – Πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ και του AGIOS NIKOLAOS ON SUP (ΝΑΣΑΝ) – καλωσόρισε σύντομα τους μικρούς αθλητές καθώς και τους γονείς τους μιας και η προσμονή των παιδιών για δράση εντός νερού δεν άφηνε και πολλά περιθώρια!
Στη συνέχεια, ακολούθησε η λεγόμενη «τεχνική ενημέρωση», με τα παιδιά να ακούν προσεκτικά τις οδηγίες των προπονητών του AGIOS NIKOLAOS ON SUP – Δημήτρη Γρηγοράκη και Γιάννας Ρουσόγλου – για το πως πρέπει να μεταβούν στις αγωνιστικές διαδρομές και να έχουν έγκυρο τερματισμό. Οι προπονητές της Σητείας, Νάνσυ Καραΐνδρου και Βαγγέλης Γρίβας, καθώς και ο αθλητικός εθελοντής μπαμπάς (εκ Σητείας) Νίκος Αγγελάκης, μπήκαν γρήγορα στο παιχνίδι και ήταν έτοιμοι στα σημεία για να τρέξει το αγωνιστικό σκέλος χωρίς καθυστερήσεις και πάνω από όλα με ασφάλεια υπό την επίβλεψη του ναυαγοσώστη της Κλάδος ΚΣΕΝ-S ΙΚΕ, Πάνου Λαβδάκη.

Έτσι, με την προσφώνηση των παιδιών σε σειρές αγοριών και κοριτσιών αντίστοιχα και σύμφωνα με τη χρονολογία γέννησής τους, τοποθετούνταν στη γραμμή εκκίνησης και με τον ήχο της κόρνας του προέδρου Μιχάλη Φαρσάρη ρίχνονταν στη μάχη.

Οι διαδρομές των 300, 600 μέτρων και 1000 μέτρων με πέρασμα από αρκετές σημαδούρες και σε συνδυασμό με ριπές 3-4 μποφόρ, έκαναν το θέαμα όλο και καλύτερο για το κοινό αλλά συνάμα ήταν μια ιδιαιτέρως δύσκολη αποστολή για τους SUPers που όμως τα κατάφεραν ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ με μεγάλη επιτυχία.

Φυσικά, τα χειροκροτήματα και τα επιφωνήματα επιβράβευσης γονέων και θεατών προς όλα τα παιδιά που συμμετείχαν έδιναν και έπαιρναν σε όλες τις κούρσες!

Με την ολοκλήρωση όλων των διαδρομών, ακολούθησε μια διασκεδαστική- συνεργατική θαλάσσια κούρσα στην οποία σε κάθε σανίδα είχαμε 2 αναβάτες (1 να κωπηλατεί και 1 να surfo-κολυμπάει) και στην οποία είχαμε ανάμειξη γονέας – παιδί (1-1), προπονητής – παιδί (1-1) καθώς και αθλητών Σητείας και Αγίου Νικολάου (1-1). Αδιαμφισβήτητα, η τελική κούρσα είχε την περισσότερη πλάκα, επισφραγίζοντας ότι αθλητισμός και διασκέδαση είναι δύο έννοιες αλληλένδετες.

Στη γραμμή τερματισμού βεβαίως για κάθε αθλητή βρισκόταν η κα Μαρία Δατσέρη με το μαγικό χαρτάκι «Κέρδισες ένα παγωτάκι!» από το Kimzu Seaside Lounge το οποίο και ευχαριστούμε πολύ!

Ακολούθησε απονομή μεταλλίων για όλα τα παιδιά που συμμετείχαν καθώς και αναμνηστικό τσαντάκι.

Αξίζει να συγχαρούμε για μια ακόμη φορά τους μικρούς αθλητές και αθλήτριες του Αγ. Νικολάου που με την καθοδήγηση των γυμναστών Γρηγοράκη Δημήτρη και της Γιάννας Ρουσσόγλου παρουσιάζουν συνεχή βελτίωση αλλά και της Σητείας που με ενασχόληση μόλις 1,5 μήνα με το άθλημα της Όρθιας Σανιδοκωπηλασίας (SUP), ρίχτηκαν στο θαλάσσιο στιβο, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις και υποσχέσεις για το μέλλον του αθλήματος.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για την ανταπόκριση στο κάλεσμά μας το Ναυτικό Όμιλο Σητείας και συγκεκριμένα τους αθλητές που συμμετείχαν στην πρώτη τους αποστολή αυτή:  

  • Αγγελάκη Ζωή
  • Δερμιτζάκης Μάνος
  • Κωτούλας Δημήτρης
  • Κωτούλα Μιχαέλα
  • Μιχελάκη Εύα
  • Παπακωνσταντίνου Υβόνη
  • Σταματάκη Γεωργία
  • Συντιχάκης Μάνος
  • Τσούκαλη Λυδία

Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς για το δυναμικό τους παρόν και τη στήριξή τους πάντα.

Ευχαριστούμε πολύ τον απίθανο φωτογράφο Γκεκόπουλο Κωσταντίνο της Tourix για τις υπέροχες λήψεις.

Ευχαριστούμε πολύ το KimzuSeasideLounge για τα παγωτά που προσέφερε σε όλα τα παιδιά.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos