Εργατικό Κέντρο: όχι στη Λεηλασία της γης μας
από τη κινητοποίηση έξω από τη διεύθυνση δασών Λασιθίου

Το Εργατοϋπαλληλικό  Κέντρο Ν. Λασιθίου, χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Αγροτικών – Κτηνοτροφικών Συλλόγων του Νομού μας και όλου νησιού. Στηρίζει τις συγκεντρώσεις τους ως απάντηση στο τεράστιο πρόβλημα που δημιουργεί  και αναδεικνύει  η ανάρτηση των δασικών χαρτών από τα Δασαρχεία όλων των Νομών του νησιού. Είναι ένα θέμα όχι μόνο αγροτο – κτηνοτροφικό, αλλά ιδιοκτησιακό και μας αφορά όλους ανεξαιρέτως.

Προκαλεί  μεγάλα προβλήματα με το καθεστώς των ιδιοκτησιών το οποίο αμφισβητείται, με αποτέλεσμα τεράστιες εκτάσεις να χαρακτηρίζονται αυτόματα δασικές, καθώς όπως αναφέρουν χιλιάδες είναι οι ιδιοκτήτες ιδιώτες αλλά και δημόσιοι φορείς, που βλέπουν τις περιουσίες τους να έχουν αλλάξει χρήση.

Δηλώνουμε  την αντίθεσή μας και θεωρούμε ότι η ανάρτηση των δασικών χαρτών  έχει στόχο  να προχωρήσει το σχέδιο αρπαγής της γης μας προς όφελος των πολυεθνικών.  Η κύρωσή τους θα διευκολύνει στο «ξεκαθάρισμα του τοπίου» στη γη, ώστε να επιταχυνθούν οι κερδοφόρες επενδύσεις στο πλαίσιο της «ανάπτυξής» τους, από την οποία θα βγουν κερδισμένες οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και οι τράπεζες. Χαμένοι θα βγουν όλοι οι μικροϊδιοκτήτες αφού ανάμεσα στις συνέπειες που θα έχει η κύρωσή τους θα είναι η καταστροφή της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας, η συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια αλλά και η διευκόλυνση της καταστροφής εκτάσεων δασικού χαρακτήρα.

Οι συνθήκες της πανδημίας αλλά και η οικονομική κρίση που την ζούμε μέρα με την μέρα όλο και πιο βαθιά στο πετσί μας λειτουργούν εις βάρος μας. Μας καλούν να αποδείξουμε ότι είμαστε ιδιοκτήτες της γης μας, της γης που καλλιεργούμε όλα αυτά τα χρόνια κάτω από αντίξοες συνθήκες.     

Καλούμαστε να πληρώσουμε  ποσά που δεν περισσεύουν σε κανένα, με την ανεργία στα ύψη  και την απελπιστική  οικονομική κατάσταση  των νοικοκυριών.  Την ίδια στιγμή που τα χρέη και οι υποχρεώσεις τρέχουν.

Συμπαραστεκόμαστε στους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους και χαιρετίζουμε-στηρίζουμε τις  συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τους Δασικούς Χάρτες σε όλο το Νομό και Παγκρήτια.

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                                      Ο Γεν. Γραμματέας
Εμμ. Πεπόνης                                    Εμμ. Κοκολάκης

Διαμαρτυρία κατά των δασικών χαρτών, στον Άγιο Νικόλαο (Video)

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos