το δημόσιο συμφέρον είναι "Καθολικό"
η σημερινή κατάσταση στον όρμο

Ποιος θα στηρίξει το δημόσιο συμφέρον, όταν οι εκλεγμένοι από τον λαό για να το  υπηρετούν, δείχνουν ότι το ιδιωτικό συμφέρον είναι πιο πάνω από το δημόσιο;

Για άλλη μια φορά η εταιρία TEIM BLUE GR AE  θέτει αίτημα, που κατατέθηκε στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, για άρση της απαλλοτρίωσης στο Καθολικό, η οποία υφίσταται από την δεκαετία του 60, για να έρθει ξανά στην ιδιοκτησία της, ώστε να επεκτείνει την επιχειρηματικότητα της. Πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό; Μειώνοντας την χερσαία ζώνη από τα 50 μέτρα που είναι σήμερα στα 15.

Και βρίσκει πρόθυμη την Δημοτική αρχή να το πραγματοποιήσει με τις ευλογίες του Υπουργού Ναυτιλίας.

Από όλες τις προηγούμενες αρχές το αίτημα είχε απορριφθεί. Τι είναι άραγε το δημόσιο όφελος; Έχουμε μάθει δυστυχώς να θεωρούμε όφελος μόνο ότι έχει σχέση με το χρήμα. «Γιατί κανένας θεσμός σαν το χρήμα δεν φύτρωσε ανάμεσα στους ανθρώπους τόσο ολέθριος» όπως λέει ο Σοφοκλής στην Αντιγόνη .

Ένας τόπος κόσμημα της φύσης, μια ήδη απαλλοτριωμένη έκταση χερσαίας ζώνης λιμένα, δίπλα στον αστικό ιστό, αντί να αξιοποιηθεί εδώ και τώρα με απαραίτητα έργα υποδομής της περιοχής και για αναψυχή των κατοίκων της και των επισκεπτών της, είναι έτοιμη προς παράδοση.

Το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας και της κάθε περιοχής, δεν είναι μόνο υπερπολυτελή ξενοδοχεία. Είναι και δημόσιοι χώροι με δομές υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας

.

            Είμαστε διατεθειμένοι να τα θυσιάσουμε όλα στον βωμό του χρήματος;

Υπουργοί και Δήμαρχος αποφασίζουν ερήμην της τοπικής κοινωνίας. Τώρα που πλησιάζει το τέλος τους, αντί να υπερασπίζονται τα συμφέροντα του τόπου τα υπονομεύουν.

Το  Ερώτημα όμως δεν είναι τι κάνουν εκείνοι.

Το ερώτημα είναι αν η τοπική κοινωνία θα επιτρέψει το ξεπούλημα.

Οργάνωση Μελών ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos