Αθλητικές υποδομές και πραγματικότητα
στιγμιότυπο από το video

Από τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου πήραμε το παρακάτω κείμενο που αφορά (μάλλον) σε video που δημοσιοποίησε ο Λευτέρης Ραφαηλάκης μέσω του Facebook και αφορά στη κατάσταση του δημοτικού σταδίου Αγίου Νικολάου.

το κείμενο του δημάρχου Αντώνη Ζερβού:

Πριν λίγες μέρες είδε το φως της δημοσιότητας η διαμαρτυρία του φίλου και καλού συνερ-γάτη Λευτέρη Ραφαϊλάκη σε σχέση με την υλοποίηση των σχεδιασμένων και χρηματοδοτημένων αθλητικών έργων στον δήμο Αγίου Νικολάου, με έμφαση στο ταρτάν του γηπέδου του  Αγίου Νικολάου .

Είναι γνωστός ο τρόπος σκέψης και έκφρασης του Λευτέρη και επομένως προφανώς δεν υπάρχει διάθεση αντιπαράθεσης. Θα καταγράψω λοιπόν τα γεγονότα και ας βγάλει ο κάθε δημότης τα συμπεράσματά του.

Η απομόνωση ενός μόνο τμήματος ενός έργου, και όχι του συνολικού έργου, δίνει στρεβλή εικόνα και μας αδικεί όλους, όσους συμμετέχουμε στον όλο σχεδιασμό υποδομών του Δήμου μας, όχι μόνο αθλητικών έργων αλλά και σχολικών υποδομών και έργων οδοποιίας, και πρασίνου, προμηθειών κλπ. , και της συνεχούς διεκδίκησης πόρων από τα διάφορα προγράμματα που προκηρύσσονται για την συμπλήρωση των υποδομών μας.

Τον όγκο όλου αυτού του σχεδιασμού μας , είναι γνωστό καλείται να διαχειριστεί και να υλοποιήσει μια πολύ μικρή ομάδα υπαλλήλων και να τα δημοπρατήσει μόνο ένας (!!!!!) – ή μάλλον μία – υπάλληλος . Προφανώς και υπάρχουν όρια και αντοχές . Και η μη αναγνώριση της προσπάθειας αυτής αδικεί πρωτίστως αυτούς τους άξιους συνεργάτες μας .

Τον Ιούνιο του 2021 , στον απολογισμό της Δημοτικής αρχής, είχε καταγραφεί η τεράστια προσπάθεια που είχε γίνει για να δημοπρατηθεί ένας μεγάλος αριθμός έργων συνολικού προϋπολογισμού περίπου 30 εκατ. € .

Τότε είχε ανακοινωθεί ότι το συνγκεκριμένο έργο – μέρος του οποίου είναι το ταρτάν του γηπέδου – είναι προς δημοπράτηση , και ο σχεδιασμός ήταν να δημοπρατηθεί το φθινόπωρο . Δυστυχώς η περιπέτεια και η ταλαιπωρία που περάσαμε για να υλοποιηθεί η προμήθεια των σχολικών αιθουσών στην Νεάπολη για να λειτουργήσουν απρόσκοπτα τα σχολεία μας, μας πήγε πολύ πίσω συνολικά .

Το συγκεκριμένο έργο για το οποίο γίνεται λόγος αφορά: α)την αντικατάσταση των πλαστικών ταπήτων των γηπέδων Κριτσάς και Ελούντας β) το ταρτάν του γηπέδου Αγ. Νικολάου γ) τον φωτισμό του γηπέδου της Αμμούδας στον Άγιο Νικόλαο και δ) τον φωτισμό του γηπέδου της Νεάπολης.

Η χρηματοδότησή του (1.500.0000 €), είναι διασφαλισμένη από το 2019 (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ). Όμως το 2019 εκλογική χρονιά, με τις αναστολές λειτουργίας λόγω εκλογών και στην συνέχεια το 2020 με τις καθυστερήσεις λειτουργίας του δημοσίου λόγω πανδημίας, ανέτρεψε πολλές φορές τον σχεδιασμό για τις δημοπρατήσεις άρα και την δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου. Ένας σοβαρός λόγος στην όλη καθυστέρηση ήταν το ιδιοκτησιακό καθεστώς του γηπέδου και ο φορέας υλοποίησης του (Δήμος ή ΠΑΟΔΑΝ) το οποίο τώρα πλέον έχει αντιμετωπισθεί.

Με τα δεδομένα που έχουμε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή– και εφ’ όσον δεν υπάρξει κάποιο απρόβλεπτο γεγονός- το έργο θα δημοπρατηθεί μέχρι το Πάσχα φέτος.

Θα προηγηθούν οι δημοπρατήσεις του Open Mall και δύο έργα υποδομών για μικροσυντηρήσεις σε όλο τον δήμο μέσω των οποίων διαχειριζόμαστε την καθημερινότητα του δημότη .

Αντώνης Ζερβός
Δήμαρχος Αγ. Νικολάου

….και όλο το video με το σχόλιο “Προς το παρόν μόνο Προς το παρόν μόνο αποσιωπητικά……….……….”

(1) Lefteris Rafailakis | Facebook

Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου, απολογισμός

Λευτέρης Ραφαϊλάκης Απολογισμός, ευχαριστώ, αντίο, στο επανιδείν…

Γιορτή του Αθλητή 2019

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos