Μενέλαος ΦουλεδάκηςΣτην συγκεκριμένη τροπολογία αναφέρεται ότι η ρύθμιση αυτή αποσκοπεί στην “αποκατάσταση της λειτουργίας των κοινοτήτων οι οποίοι ουδέποτε εντάχτηκαν στην δομή του Καποδίστρια, ενώ παράλληλα είχε δημιουργηθεί η αίσθηση της πλήρους αποδιοργάνωσης από πλευράς διοίκησης των τοπικών υποθέσεων…”
Η τροπολογία κατά την γνώμη μου ελέγχεται ως αντισυνταγματική διότι ο συγκεκριμένος Νόμος Καποδίστρια για να τροποποιηθεί προβλέπει ορισμένες διαδικασίες οι οποίες δεν τηρήθηκαν.
Η τροπολογία έγινε με μεθοδολογία τέτοια, ερήμην της συντριπτικής πλειοψηφίας της αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης που ζητούν εδώ και χρόνια λιγότερους και ισχυρούς δήμους για να μπορέσει επιτέλους ο θεσμός και η χώρα να συγκλίνει με την ευρωπαϊκή πραγματκότητα.
Δεν αναφέρεται καθόλου αν η περιοχή που αποσχίστηκε με τον νομοσχέδιο δηλ. η περιοχή της κοινότητας Βραχασίου θα μπορέσει να λειτουργήσει κανονικά και αναπτυξιακά ούτε αν ο υπόλοιπος Δήμος έχει έστω και τις ελάχιστες προϋποθέσεις να παίξει τον θεσμικό του ρόλο.
Δικαιώνει βέβαια ένα πολύχρονο αγώνα φανατικών που για την υπεράσπιση του μικρού ζωτικού τους χώρου ξεπερνούν ιδεολογίες και κόμματα υποστηρίζοντας τις πιο καθυστερημένες αντιλήψεις για την λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης στο όνομα δήθεν της αυτοδιαχείρισης και αυτοδιάθεσης.
Γίνεται συνένοχος σε μια πολιτική χωριστικών αντιλήψεων για την τοπική αυτοδιοίκηση- που έχει πληρώσει και πληρώνει ακόμα ο Νομός μας – μιας μίζερης αντίληψης, για τον ρόλο και τις δυνατότητες της κοινωνίας του Λασιθίου επιβραβεύοντας ακραίες διχαστικές αντιλήψεις και διαχρισμούς .
Είναι ευθύνη όλων μας Νομαρχιακών Συμβούλων, τοπικών πολιτικών παραγόντων και πολιτών ανεξάρτητα από πολιτική τοποθέτηση να σταθούμε απέναντι σε τέτοιες χωριστικές πραχτικές να περιμένουμε την λύση των αυτοδιοικητικών μας προβλημάτων από τέτοιες τροπολογίες.
Μ την συγκεκριμένη τροπολογία, ίσως βέβαια, ο κ. Παυλόπουλος εξοφλεί γραμμάτια της προεκλογικής στήριξης της Νέας Δημοκρατίας στο Λάσιον κοινό, και προσωπικά στον “Αριστερό” κ. Ζουράρι ο οποίος βέβαια δεν συμμετέχει, απουσιάζει και από το σημερινό Νομαρχιακό συμβούλιο, γράφοντας κεί που έχει κατά επανάληψιν δηλώσει και εμάς και τον θεσμό της αυτοδιοίκησης.

Μενέλαος Φουλεδάκης.

Νομαρχιακός Σύμβουλος Λασιθίου.
Η δήλωση αυτή διαβάστηκε στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου στις 24/2/2006

Print Friendly, PDF & Email

Από manos