Κάθε μέρα  και μια έκπληξη από τους "Άριστους"

του Μανόλη Θραψανιώτη

Με την ανάληψη της διακυβέρνησης από την ΝΔ τον Ιούλιο 2019, καλλιεργήθηκε έντεχνα η ελπίδα στον Ελληνικό λαό ότι θα αλλάξουν τα πράγματα, θα  έρθουν καλύτερες μέρες σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση, του Σύριζα εννοείται.

Η δημιουργία “του Επιτελικού Κράτους” χρησιμοποιήθηκε σαν βιτρίνα για να καλλιεργηθεί  αυτή η  ψευδαίσθηση ενώ στην πραγματικότητα μετέφερε όλες τις αποφάσεις σε ένα κλειστό πυρήνα γύρω από τον Πρωθυπουργό. Παράλληλα νομοθετούσαν μέτρα για να δημιουργήσουν προστατευτικό τείχος γύρω από τον ίδιο και κυβέρνηση. 

Από τα πρώτα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση ήταν η  υπαγωγή της ΕΥΠ στο πρωθυπουργικό γραφείο, με διευθυντή τον Ανιψιό του Γρηγόρη Δημητριάδη, τον οποίο απέπεμψε πρόσφατα μαζί με τον εκλεκτό του κ. Κοντολέοντα.  Για το διορισμό  του τελευταίου, ως επικεφαλής στην ΕΥΠ, ο κ. Μητσοτάκης άλλαξε τον νόμο επειδή ο έμπιστός του δεν διέθετε τα προσόντα.

Δεν αρκέστηκαν όμως μόνο σ αυτά.  Έπρεπε να φροντίσουν και την προβολή τους αλλά και να διασφαλίσουν και  δικλείδες ατιμωρησίας και αποσιώπησης από πράξεις και ενέργειες που θα μπορούσαν να αμαυρώσουν την εικόνα τους. Χρησιμοποιήθηκε η Λίστα Πέτσα όπως ονομάστηκε, για την  εξαγορά μέσων ενημέρωσης, κυρίως συστημικών  – κανάλια και εφημερίδες  – πανελλήνιας εμβέλειας,  καθώς και νομοθετική ρύθμιση για ασυλία στους τραπεζίτες απέναντι στο κακούργημα της απιστίας! Προφανώς και όλα αυτά δεν ήταν τυχαία. Η παρακολούθηση πχ του κ. Κουκάκη  σχετίζεται με έρευνες των τραπεζικών σκανδάλων και τις διαγραφές δανείων μεγαλοφειλετών. Σε αυτή την έρευνα ο κ. Κουκάκης “συνάντησε” και τον κ. Πάτση, και τον κατήγγειλε για το ψευδές “πόθεν έσχες” του στην Επιτροπή της Βουλής, γεγονός που προκάλεσε την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ και το Predator.

Σήμερα,  με τον ποιο εκκωφαντικό τρόπο αποκαλύπτεται  το  σκάνδαλο με τον κ Πάτση, Βουλευτή της ΝΔ στην παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο, να αγοράζει ενυπόθηκα δάνεια δανειοληπτών αξίας  62 εκατομμυρίων €, στην εξευτελιστική τιμή των 4 εκατομμυρίων (και μάλιστα με δάνειο από την ίδια Τράπεζα), δημιουργώντας έτσι προϋποθέσεις αισχροκέρδειας και παράνομου πλουτισμού. Αποδεικνύεται έτσι η πραγματική πολιτική – στόχος της κυβέρνησης, που δεν είναι άλλος από την στήριξη των λίγων και κυρίως των ημέτερων σε  ΒΑΡΟΣ των πολλών και  στην συγκεκριμένη  περίπτωση  δανειοληπτών.

Γιατί όμως το συγκεκριμένο σκάνδαλο παίρνει διαστάσεις και προκαλεί ενδιαφέρον, οργή και αγανάκτηση στους πολίτες, που ακόμα και τα μέσα της Λίστας Πέτσα δεν μπορούν να αγνοήσουν; Γιατί αποδεικνύεται ότι η πλειοψηφία των πολιτών έγινε όμηρος των επιλογών της κυβέρνησης. Γιατί ο πλουτισμός ημετέρων από τα κόκκινα δάνεια εργαζόμενων και επιχειρηματιών, είναι πυρήνας της πολιτικής του κ. Μητσοτάκη. 

Ο κ.  Πάτσης, τον οποίο “διέγραψε η ΝΔ” είναι   επιλογή του κ. Μητσοτάκη για τη θέση του Βουλευτή της μονοεδρικής Γρεβενών, κουμπάρος του κ. Πέτσα, πρώην συνέταιρος της συζύγου Τσιάρα, Υπουργού Δικαιοσύνης, ευνοούμενος με απευθείας αναθέσεις του κ. Πιερρακάκη. Ο γιος του κ. Πάτση είχε οριστεί  συντονιστής του τμήματος μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων της ΝΔ. 400 εκατομμύρια € οι οφειλές της ΝΔ  στις τράπεζες, εξ ου και η απαλλαγή των τραπεζιτών με νόμο για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ο κ. Πάτσης, στην προσπάθειά του να δικαιολογηθεί, ομολόγησε πως ο κ. Μητσοτάκης και ήξερε και κάλυπτε για χρόνια την δραστηριότητα του. Και λέει την αλήθεια. Οι δραστηριότητες του είχαν καταγγελθεί εδώ και δύο χρόνια από τις εφημερίδες και οι απευθείας αναθέσεις από τον κ. Πιερρακάκη, ήταν αντικείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου, που δεν απαντήθηκε!

Μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης από το “Επιτελικό Κράτος” του κ. Μητσοτάκη, γίνονται φανερές οι συνέπειες στην εφιαλτική καθημερινότητα της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών και καμιά “Λίστα Πέτσα” δεν μπορεί να τις κρύψει. Η ανάγκη πολιτικής αλλαγής και αποκατάστασης της λειτουργίας των θεσμών και της κοινωνίας με Δικαιοσύνη είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία. Και αυτή θα είναι η απαίτηση της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών.

Μανόλης Θραψανιώτης

Βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos