Μετά την Επισκοπή και στην Θρυπτή ανεμογεννήτριες
οι ανεμογεννήτριες πάνω από την Επισκοπή

Μετά την Επισκοπή Ιεράπετρας, όπου ανεμογεννήτριες τοποθετήθηκαν εντός κηρυγμένου αρχαιολογικού  χώρου,  ανεμογεννήτριες τοποθετούνται και στην κορυφογραμμή της Θρυπτής, αφού η εταιρεία ΤΕΡΝΑ στις 18/11/2021 πήρε βεβαίωση παραγωγής για την τοποθέτηση τους στις περιοχές Παπούρα και Κλήρος – Καψά.

Η περιοχή αυτή είναι προστατευόμενη και ανήκει στο ευρωπαϊκό δίκτυο NATURA 2000, με πάνω από 15 είδη οικοτόπων ,  σπάνια χλωρίδα , πλούσια σε κοινά και ενδημικά είδη(62 είδη ενδημικών φυτών της Κρήτης),  τα οποία παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο κίνδυνος ολοκληρωτικής καταστροφής τέτοιων περιοχών, σήμερα που ο αντι -περιβαλλοντικός νόμος Χατζηδάκη, επιτρέπει την εγκατάσταση Β.Α.Π.Ε. σε προστατευόμενες περιοχές, με fust truck διαδικασίες, χωρίς να λαμβάνει  υπόψη την γνώμη των τοπικών κοινωνιών και  των περιβαλλοντικών φορέων και χωρίς αξιόπιστες περιβαλλοντικές μελέτες,  είναι ορατός και η ανάγκη επαγρύπνησης και συνεργασίας  όλων των οικολογικών κινημάτων και ομάδων πολιτών  κρίνεται απαραίτητη.

Γιατί αλλιώς,  θα υπάρξει μια νέου τύπου οικολογική καταστροφή στο όνομα της κλιματικής αλλαγής και της πράσινης μετάβασης, μόνο και μόνο για το οικονομικό όφελος και τα υπερκέρδη των μεγάλων εταιριών.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς και τις κινήσεις πολιτών που αντιδρούν στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην κορυφογραμμή της Θρυπτής και στα Λασιθιώτικα Βουνά.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

RAE GeoPortal

Πολιτιστικός Σύλλογος Θρυπτής, έκτακτη γενική συνέλευση

Εξόρμηση διαμαρτυρίας στη Θρυπτή ενάντια στις ανεμογεννήτριες

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos