Νομιμοποιείστε το κτίριο στον Αλμυρό
Πίσω το κτίριο του Δήμου (ΔΑΕΑΝ), κλειστό τόσα χρόνια…

Όταν κατά το 2011, ξέσπασε ο καυγάς ανάμεσα σε Μαστορή και Δήμο Αγίου Νικολάου για την Αμμουδάρα, η ανταλλαγή “νομικών φιλοφρονήσεων” είχε σαν αποτέλεσμα να κλείσουν μια σειρά από καταστήματα που ανήκαν στην ΔΑΕΑΝ, λόγω έλλειψης λίγων ή περισσότερων αδειών. Η εκάστοτε δημοτική αρχή, αντί να προχωρήσει τις διαδικασίες αδειοδότησης, προτιμά να αφήσει τα πάντα ως εχουν.

Έτσι για κάποιο χρονικό διάστημα ρήμαξαν σημεία όπως η πλαζ του ΕΟΤ ή ο Αλμυρός. Κάποια στιγμή η ΔΑΕΑΝ προχώρησε στις σχετικές ενέργειες και ενοικίασε το κεντρικό κτίριο σε ιδιώτη, με αποτέλεσμα την ύπαρξη σήμερα του Kimzu, μιας συμπαθητικής γωνιάς κατά γενική ομολογία.

Όμως το κτίριο στον Αλμυρό αφέθηκε στη τύχη του, ή μάλλον κατέληξε αποθήκη. Και αφού δεν διαθέτει ουδεμία νομιμοποίηση, η καντίνα στεγάζεται μπροστά από το κτίριο, σε σαφώς πολύ μικρότερο χώρο, ενώ πίσω υπάρχει αυλή για άνετα τραπεζοκαθίσματα.

Αποτελεί πλέον απαίτηση των καιρών, ο ευπρεπισμός και η αναβάθμιση των παραλιών μας. Και άρα το κτίριο πρέπει να νομιμοποιηθεί αφού ο δήμος προχωρήσει τις διαδικασίες και πληρώσει τα σχετικά πρόστιμα. Και στη συνέχεια να μπει ο χώρος σε λειτουργία.

Αν θέλουμε να λεγόμαστε σοβαροί ……..

Σχετικά:

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos