μάταιη αναμονή, το κλειδί, δεν βρέθηκε
μάταιη αναμονή, το κλειδί, δεν βρέθηκε

Αγαπητοί Συμπολίτες,

βαθειά πληγωμένος και προβληματισμένος θα μοιραστώ μαζί σας την σημερινή απογοήτευση..

Στην πόλη μας από το πρωί βρίσκονται-περιηγούνται 2 μεγάλα γκρουπ επισκεπτών.

Το Πρώτο και Σημαντικότερο, εκπαιδευτικοί και μαθητές από ευρωπαϊκά σχολειά, έφτασαν σήμερα στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus που υλοποιεί με γενναιότητα και κόντρα στην κρίση και τις συνθήκες το Δημοτικό Σχολείο Παλαικάστρου.

Το δεύτερο γκρουπ, ένα λεωφορείο περιηγητές από το Ηράκλειο στα πλαίσια μονοήμερης εκδρομής στον τόπο μας.

Μετά την Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σητείας, είχαμε προγραμματίσει ξενάγηση στο περίπτερο του Αναλογικού Μινωικού Υπολογιστή του Παλαικάστρου (έναντι καφετέριας Εν Πλω), ως δράση ενταγμένη στο πρόγραμμα Erasmus που είχε ως θεματική ενότητα την Αστρονομία.

Δυστυχώς η Ξενάγηση έγινε απέξω καθώς το Θεματικό περίπτερο ήταν ΚΛΕΙΣΤΟ, καθώς οι Αρμόδιοι από ΧΘΕΣ το Βράδυ ψάχνουν το ΚΛΕΙΔΙ. Το ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ αντικλείδι το έχει στην κατοχή του πρώην δημοτικός σύμβουλος που απουσιάζει από την πόλη Σήμερα. (κοινός φάγαμε Πόρτα.. από δημοτικό χώρο, ενώ οι αρμόδιοι ακόμα δηλώνουν αναρμόδιοι..)

Καταγγέλλω ως Πρόεδρος της Περιηγητικής Λέσχης Σητείας (Σωματείο που Ασχολείται με την ανάπτυξη της Τουριστικής Ιδέας της Περιοχής μας) αυτή την επιπόλαιη αντιμετώπιση τόσο ευαίσθητων θεμάτων.

Προσωπικά μίλησα στο τηλέφωνο με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον παρακάλεσα έστω να βρούμε έναν κλειδαρά, να μας ανοίξει την τελευταία έστω στιγμή πριν εκτεθούμε στους Επισκέπτες της πόλης.

Η Ξενάγηση εντέλει έγινε απέξω για τους μαθητές και τους καθηγητές τους, ενώ το δεύτερο γκρουπ κατευθύνεται τώρα προς Ζάκρο .. (και άρα η όποια πρόσκληση μας να ξεναγηθούν δε θα είχε κανένα νόημα..)

Οι Εχθροί του Τόπου μας… είναι η αναλγησία, η κτητική μανία, ο συγκεντρωτισμός, και ο ωχαδερφισμός..

Αφήστε επιτέλους την πόλη να αναπνεύσει..

Αυτόπτης μάρτυρας στο όλο τραγικό θέαμα, ήταν και ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης κύριος Νίκος Καραμανωλάκης, στον οποίο μεταβίβασα τα έντονα παραπόνα μας και ζήτησα να τεθεί θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο..

Έλεος με αυτή την επιπόλαιη διοίκηση του Τόπου μας..

Μοναδική Ελπίδα Φωτός σε Όλο αυτό το Σκοτάδι, μικροί και μεγάλοι Ήρωες, όπως ο εξαιρετικός Διευθυντής του Σχολείου του Παλαικάστρου κύριος Μανώλης Κοντογιαννάκης, ευπατρίδης, εμπνευστής και ακούραστος εργάτης για την ανάδειξη του Τόπου μας..

μάταιη αναμονή, το κλειδί, δεν βρέθηκε
μάταιη αναμονή, το κλειδί, δεν βρέθηκε

Πρόεδρος Περιηγητικής Λέσχης Σητείας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos