Βουλγαράκης, Πλακιωτάκης, Αποστολάκου

Από την επίσκεψη Βουλγαράκη

Του Γιάννη Πλακιωτάκη

Η επίσκεψη τον Υπουργού Πολιτισμού κ. Βουλγαράκη στο Νομό Λασιθίου ήταν ιδιαιτέρως ουσιαστική. Ο Υπουργός για δεύτερη φορά σε σύντομα χρονικό διάστημα επισκέφτηκε το Νομό μας, αφού είχαν προηγηθεί συσκέψεις στο Υπουργείο και πλήρης καταγραφή των προβλημάτων.

Απόρροια αυτού του ενδιαφέροντος, οι εξαγγελίας που λύνουν ένα σημαντικό μέρος από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στον ομέα του πολιτισμού, Η ένταξη στο Δ’ Κ.Π.Σ. των έργων της επέκτασης του Αρχαιολογικού Μουσείου Αγίου Νικολάου, της αναβάθμισης της έκθεσης ευρημάτων, των παρεμβάσεων στην Σπιναλόγκα αλλά και στο Μινωικό Ανάκτορο της Κάτω Ζάκρου θα μειώσουν το έλλειμμα των υποδομών που μας άφησαν ως κληρονομιά οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ακόμα η ένταξη στο πρόγραμμα «Δίκτυο Φρουρίων» της αναβάθμισης της Καζάρμας αλλά και τα έργα στο Κουλέ της Ιεράπετρας, δείχνουν το έμπρακτο ενδιαφέρον της σημερινής κυβέρνησης.
Είναι προφανές ότι και άλλα τόσα χρήματα να εξασφαλίαμε και άλλες τόσες παρεμβάσεις να προωθούσαμε 5ε θα λύναμε όλα τα προβλήματα. Αυτό σημαίνει όμως και ότι η κατάσταση – στον τομέα του πολιτισμού — που παραλάβαμε ήταν επιεικώς τραγική. Θα περίμενε κανείς ο πλέον κακόπιστος κριτής, αν όχι να συμφωνεί μαζί μας, τουλάχιστον να σιωπά. Πόσο μάλλον όταν αυτοί που διαμαρτύρονται είναι εκ των πρωταγωνιστών της αναλγησίας των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για το Νομό μας, οι «νεκροθάφτες» της ανάπτυξης του. Θιασώτες όμως του δόγματος η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, ζητάνε και τα ρέστα από πάνω. Τα χρήματα λέει θα δοθον από το Δ’ Κ.Π.Σ., λες και αυτό είναι το πρόβλημα το από πού 6α δοθούν τα χρήματα και όχι ότι επιτέλους θα δοθούν. Χάσαμε λέει κονδύλια από το Γ’ Κ.Π.Σ. αλήθεια εσείς που το σχεδιάσατε, πόσα απορροφήσατε για έργα πολιτισμού:
Έχω κουραστεί να επαναλαμβάνω ότι το δύσκολο έργο της ποσφοράς στον τόπο μας, δεν περισσεύει κανείς. Πρέπει όλοι μαζί να εργαστούμε για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δυστυχώς όμως, η αντιπολίτευση επιλύει τον ολισθηρό και μοναχικό δρόμο της στείρας αντιπαράθεσης. Η πρόσφατη επίσκεψη Βουλγαράκη στο Νομό Λασιθίου έδωσε λύσεις σε κολλά προβλήματα και αποδεικνύει τη συνεπεία λόγων και έργων της σημερινής κυβέρνησης. Γι’ αυτό και οι πολίτες κρίνουν θετικά το έργο μας και θα δώσουν στη Ν.Δ., την εντολή διακυβέρνησης του τόπου όποτε και αν γίνουν εκλογές».
Print Friendly, PDF & Email

Από manos