νέες φυλακές Νεάποληςτου Θωμά Τζανόπουλου

Κύριοι  συνδικαλιστές εσωτερικής και εξωτερική φρουράς .

Ως γονιός, ως πολίτης, ως επιχειρηματίας στον τουρισμό, δικαιούμαι να τρομοκρατηθώ και να προβληματιστώ παρακολουθώντας τα γεγονότα των Ελληνικών φυλακών (άρθρο μου ΑΝΑΤΟΛΗ 9/04 σελ 6).

Προσωπικά δεν έκρινα ούτε  κατέκρινα κανέναν εργαζόμενο της υπηρεσίας σας και σε καμία περίπτωση την υπηρεσία σας.  Ούτε καν αναφέρθηκα στο κατάστημα που υπηρετείτε.

Εξεπλάγην  από τον  «πολυβολισμό» σας επί παντός επιστητού και μη αλλά και άσχετων με το άρθρο μου!!!! (ΑΝΑΤΟΛΗ 11/4 σελ 8 , ΑΝΑΤΟΛΗ 12/04 σελ 8).

Όμως αφού «σηκώσατε το γάντι» έπρεπε να  δώσετε μία απάντηση, την κυριότερη,  αυτήν που κατά βάση ζητούσε το άρθρο, αυτήν που και εσείς είστε ταγμένοι να υπηρετείτε αλά  λησμονήσατε να αναφέρετε.

Είμαστε ασφαλείς…….;

Θα είμαστε ασφαλείς…….;

Προσωπικά θα προτιμούσα εναλλακτικές μορφές τουρισμού σε μια περιοχή όπως του πάνω Μιραμπέλου όπου εσείς θεωρείτε αποκομμένη, και  όπου οι τουρίστες θα μετακινιόταν ελεύθερα κατά εκατοντάδες έως χιλιάδες στην τοπική αγορά, και όχι «ελεύθερα» κατά μονάδες ή ενδεκάδες όπως στα Τρίκαλα.

Υπάρχει η υποδομή, με τα αναστυλωμένα μοναστήρια και ξωκλήσια από την εκκλησία, το φυσικό κάλος, τους αρχαιολογικούς χώρους ,τα σπήλαια,  τα φαράγγια, τα αρχαία μονοπάτια, την καταπληκτική ακτογραμμή και φυσικά τα παραδοσιακότατα  χωριά της περιοχής . Ότι ακριβός αναζητά ο τουρίστας.

Κατά τα γραφόμενα σας ,αν  χάσουμε τα Τ.Ε.Ι,  επιθυμείτε να  επαληθευτεί το ρητό του σοφού λαού μας «όταν κλείνει ένα σχολειό ανοίγεις μια φυλακή»;

Τα σωφρονιστικό καταστήματα κύριοι εν λόγο συνδικαλιστές στις Κουρούνες δεν είναι ανάπτυξη και ιδιαίτερα όταν θα βρίσκετε σε κοντινή οπτική επαφή με σημαντικότατους αρχαιολογικούς χώρους όπως της αρχαίας Δρήρου.

Ανάπτυξη είναι για την συγκεκριμένη περιοχή ο θρησκευτικός τουρισμός,  φυσιολατρικός τουρισμός ,ο αρχαιολογικός τουρισμός, ο αγροτουρισμός, η κτηνοτροφία, η γεωργία, η μελισσοκομία, η έντεχνη κατεργασία πέτρας , η αγιογραφία, η αναστήλωση μνημείων  και σχολείων όπως του Νικηθιανού(ΑΝΑΤΟΛΗ 12/04 σελ 14), το ανασκαφικό έργο της Αρχαίας Δρήρου, που παρέχουν πολιτισμική πρωτίστως αλλά και οικονομική ανάπτυξη.

Εσείς τι θα επιλέγατε, τα παραπάνω ή το σωφρονιστικό κατάστημα Κουρούνων τώρα που το δημόσιο δεν είναι πια εξασφάλιση .

Και μην λησμονείτε όπως στην απάντηση σας, ότι σε εσάς επαφίεται η αποφυγή συμβάντων όπως της Κορίνθου ή των Τρικάλων προκειμένου η κοινωνία να δουλεύει να παράγει, να οραματίζεται, να προγραμματίζει και να διαβιεί απρόσκοπτα.

 

Θωμάς Τζανόπουλος

Τουριστικός Πράκτορας

Διαβάστε σχετικά:

Χειροβομβίδες, Kalashnikov & ελικόπτερα

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: