Απάντηση του συνδυασμού «στην Πράξη», στον κ. Λουκαράκη

Ο αναχωρητής, πρώην δήμαρχος Γιάννης Λουκαράκης, αποφάσισε μετά από 15 χρόνια πλήρους αφωνίας, να εγκαταλείψει την αφάνεια και να επιστρέψει στο δημοτικό προσκήνιο, ασκώντας όψιμη κριτική στα πεπραγμένα της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

Η κριτική από έναν δημότη που ζει και βιώνει τα προβλήματα της καθημερινότητας, με τα οποία η δημοτική αρχή είναι αντιμέτωπη και πασχίζει να αντιμετωπίσει, ξεπερνώντας την «αντιπαλότητα» του κεντρικού κράτους, με τα πολλαπλά γραφειοκρατικά εμπόδια, τους περιορισμούς και τον ασφυκτικό έλεγχο που ασκεί στην Αυτοδιοίκηση, είναι καλοδεχούμενη και χρήσιμη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν είναι και καλόπιστη, ενισχύει και το ίδιο το έργο της δημοτικής αρχής.

Ο κ. Λουκαράκης, απ’ ό,τι γνωρίζουμε, απουσίαζε από τον τόπο για μακρά χρονικά διαστήματα. Δικαιολογείται για το λόγο αυτό, σε ένα βαθμό, να αστοχεί και να υπερβάλει. Δεν δικαιολογείται να σπιλώνει πρόσωπα, να απαξιώνει και να πυροδοτεί το πολιτικό κλίμα, αναγόμενος σε τοξικό παράγοντα στην πολιτική διαδικασία που είναι σε εξέλιξη!

Μια τέτοια κριτική από έναν πρώην δήμαρχο, ο οποίος κατά τεκμήριο έχει πάρει γεύση από την άσπονδη σχέση κράτους – αυτοδιοίκησης, τη σύντομη περίοδο που διαχειρίστηκε τις υποθέσεις του Δήμου Αγίου Νικολάου, δε δικαιολογείται. Εκτός και αν αυτή η κριτική, εντάσσεται στην επικοινωνιακή στρατηγική συγκεκριμένου δημοτικού συνδυασμού και υποψηφίου δημάρχου και με αυτό τον τρόπο, ο πρώην δήμαρχος ξεπληρώνει χρωστούμενα στον απόγονο του δικού του μέντορα για το Δήμο Αγίου Νικολάου!

Η κοινωνία μας είναι μικρή και γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας, κ. Λουκαράκη.  Καλό θα ήταν, λοιπόν, να απέχετε στο εξής από ατυχείς δηλώσεις που σας εκθέτουν γιατί εκτός του ότι προκαλείτε το κοινό αίσθημα, απειλείτε να χαντακώσετε και εκείνον στον οποίο επιχειρείτε να προσθέσετε πολιτικούς πόντους, λουροδένοντάς τον στην πολιτική μήτρα μιας εποχής και αντίληψης που απέχει πολύ από τη σημερινή πραγματικότητα και εξέλιξη.

Με εκτίμηση,
Εκ μέρους του Γραφείου Τύπου
του συνδυασμού του Χάρη Αλεξάκη
#στην_πράξη

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: