Γιάννης Λουκαράκης, ας πούμε τα πράγματα ως έχουν ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
Γιάννης Λουκαράκης, Στρασβούργο 2005

(Απάντηση του πρώην δημάρχου Γιάννη Λουκαράκη σε σχετικό δημοσίευμα της 14/8/2023)

Όπως πολλούς συμπολίτες, διακατέχει και μένα μια μεγάλη ανησυχία, που  οφείλεται στην αντικειμενική διαπίστωση  της ανικανότητας  του δήμου μας να παράξει ουσιαστικό έργο.

Οφείλεται όμως και στο γεγονός ότι αξιωματούχοι του καθεστώτος, νέα γενιά πολιτών, και πιθανώς αυριανοί άρχοντες, με επιτηδευμένο τρόπο, θέλουν να πείσουν ότι οι αδυναμίες του δήμου μας οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες, όπως στην γραφειοκρατία, στα κενά της νομοθεσίας, στον κορωνοϊό, στην ανεπαρκή στελέχωση του δήμου, στους εργολάβους κ.λπ. αποποιούμενοι κάθε ευθύνης.

Να αποδεχθούμε την ταλαιπωρία που υφιστάμεθα από την δυσλειτουργία της πόλης και το γεγονός ότι δεν απολαμβάνουμε τις υπηρεσίες, τις παροχές και μια καλύτερη ποιότητα ζωής που άλλοι δήμοι κατάφεραν να προσφέρουν στις κοινωνίες τους. Να αποδεχθούμε την κατάσταση με απάθεια, να συνηθίσουμε στο γεγονός ότι ο ταλαίπωρος δημότης είναι η νέα κανονικότητα.

Με τέτοια τακτική και αντίληψη στερούν την ελπίδα ότι θα βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής μας και ότι θα υπάρξει μια ευοίωνη προοπτική για τον τόπο μας, διότι τελικά κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τα πενιχρότατα αποτελέσματα και δεν θέλει να επωμιστεί την ζημιά που προκάλεσε. Ένα λάθος  να αναγνωρίσουν για να αντιληφθούμε τι σημαίνει για τους νέους  άρχοντες η αναφορά «κάναμε και λάθη και τα αναγνωρίζουμε».

Ίσως όμως να μην είμαι δίκαιος. Διαπίστωσαν το αίτιο και επιλέγουν λένε να αποκοπούν από τον ομφάλιο λώρο με τον οποίο φαίνεται ότι ήταν λωροδεμένοι. Αυτός ήταν ο λόγος που όλα αυτά τα χρόνια ουδέποτε πρότειναν κάτι εξ ίδιας πρωτοβουλίας ή αποδέχθηκαν μια πρόταση από τις τόσες της μειοψηφίας ή διαφοροποιήθηκαν από την προσταγή  του αφεντικού. Η επιλογή τους επιτέλους μετά μια σχεδόν δεκαετία, να αποκόψουν το λωρόδεμα  είναι πρόοδος, αλλά ακόμα και αν είναι αλήθεια πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι χρειάζεται  μια μεγάλη περίοδος απογαλακτισμού.

Τελικά υπήρξαν δημοτικοί σύμβουλοι ή υπάλληλοι του ηγεμόνα; Αυτό το περιβάλλον αναγκάζει και τον εξαφανισμένο στο «χρονοντούλαπο της ιστορίας», που  ουδέποτε στο παρελθόν είχε εκφράσει την «επιθυμία  του για εμπλοκή σε εξελίξεις που τον έχουν προσπεράσει», όπως αναφέρεται στο άρθρο, να δηλώσει την αγανάκτησή του.


Γιάννης Λουκαράκης

Πρώην δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: