Για την ύδρευση της Ιεράπετρας, η δημοτική αρχή περί άλλων τυρβάζει
κατάσταση του “σύγχρονου” υδραγωγείου Ιεράπετρας

Όταν κάποιος εκλέγεται σε μια δημόσια θέση, έχει και ευθύνες…. Και αυτό ισχύει και για τον νυν δήμαρχο Ιεράπετρας Σήφη Αναστασάκη, για τον πρώην και πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκο Χριστοφακάκη, τον πρώην δήμαρχο Μανώλη Μαστοράκη, τον νυν διοικητή του νοσοκομείου Μάνο Μαρκόπουλο και άλλους.

Ειδικά για το θέμα της ύδρευσης της πόλης έχουν όλοι (όντας μέλη της ίδιας παρέας εξουσίας) τεράστιες ευθύνες και ο νυν δήμαρχος θα έπρεπε τουλάχιστον να απαντά για τα πεπραγμένα του όσον αφορά συγκεκριμένα θέματα που του τίθενται: Το χάλι της ύδρευσης δεν είναι τωρινό, έχει ιστορία.

Το θέμα έφερε στην επιφάνεια και επιμένει ο Μανώλης Λουτσέτης. Αλλά ούτε αυτός, ούτε τα Μέσα Ενημέρωσης έχουμε πάρει κάποια ουσιώδη απάντηση για τις ενέργειες στις οποίες σκοπεύει να προχωρήσει η δημοτική αρχή Ιεράπετρας πριν έχουμε άλλα, χειρότερα. Ακόμα και στις αρμόδιες ανεξάρτητες αρχές δεν μπαίνει στο κόπο να απαντήσει!!!

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν μερικά χρόνια, ο τότε δήμαρχος Μανώλης Μαστοράκης, αποφάσισε και διέλυσε την υπηρεσία ύδρευσης του δήμου. Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε με την ενσωμάτωση του δήμου Μακρύ Γιαλού ο οποίος είχε συστήσει Δ.Ε.Υ.Α.. Έτσι με τον αυτόματο πιλότο, τα πράγματα έχουν αφεθεί να προχωρούν μόνα τους. Εγκαταστάσεις, διαλυμένες, σκουριασμένες, αφύλακτες δεξαμενές, νερό από το φράγμα των Μπραμιανών, άρα και τη Μαλαύρα στην ύδρευση, ελάχιστοι έλεγχοι….οι φωτογραφίες, αδιάψευστοι μάρτυρες.

Δηλ. κύριοι της δημοτικής αρχής, τι θα πρέπει να γίνει; να συμβεί κάποια μαζική δηλητηρίαση των δημοτών σας για να πάρετε μπρος;;;;

Η εικόνα αυτή παραπέμπει σε τριτοκοσμικές καταστάσεις, μόνο που η δημοτική αρχή επαίρεται για τη νοτιότερη πόλη της Ευρώπης και άλλα τοιούτα ανθηρά, φαντασμαγορικά, άνευ ουσίας.

Δυστυχώς όμως έρχονται και άλλα.

  • Κάποια στιγμή θα τελεσιδικήσουν μια σειρά αγωγών από αναδόχους τους οποίους ο δήμος έχει απλήρωτους εδώ και χρόνια και τότε να δούμε που θα βρεθούν τα λεφτά……αυτά όμως θα πρέπει να καταλογιστούν σε όλους εκείνους που άφηναν τα πράγματα να πηγαίνουν πίσω…..
  • Όποια διεκδίκηση και αν γίνεται από τους πολίτες του τόπου σπάνια έχει τη στήριξη της δημοτικής αρχής, με πρόσφατο παράδειγμα τις κινητοποιήσεις στο Σελινάρι.
  • Κανέναν δεν απασχολεί η ζημιά που γίνεται από το υφάλμυρο νερό της Μαλαύρας όπου ποτίζει ως έχει….
  • Αλλά τι να περιμένει κανείς όταν προτεραιότητα αποτελεί η μεγαλύτερη σαλάτα για το βιβλίο Γκίνες …., ή η Nαυμαχία, όταν η Ιεράπετρα αντιμετωπίζει ανοιχτά πλέον πρόβλημα επιβίωσης……

Η σελίδα του Μανώλη Λουτσέτη στο Facebook.

Διαβάστε ακόμα, υπάρχουν πολλά θέματα, εάν ερευνήσετε τον δικτυακό τόπο με βάση τα παραπάνω ονόματα, είτε με λήμμα “δήμαρχος Ιεράπετρας”, κλπ.

Δήμος Ιεράπετρας: Απολογισμός τριετίας 2007-2009

Που είναι ο δήμαρχος Ιεράπετρας, οέο!!!

(άλλη μια) σύσκεψη για την ασφάλεια στην Ιεράπετρα

Άνωθεν παρεμβάσεις από την ηγεσία του Δήμου Ιεράπετρας για υδρονομείς

Περί «κοινοχρήστων χώρων» στο Καβούσι

Τις πταίει για το έλλειμμα;

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: