η παραλιακή ζώνη του Αγίου Νικολάου……και αντίστοιχα, ευνοημένοι και χαμένοι……

Στη περιοχή της λίμνης και του λιμανιού Αγίου Νικολάου, λειτουργούν τριώ λογιώ επαγγελματίες.

Αυτοί που μόνιμα τα έχουν καλά με το εκάστοτε καθεστώς της πόλης, η ακόμα καλύτερα συμμετέχουν σ’ αυτό για να εξυπηρετούν τις επιχειρηματικές ανάγκες της οικογένειας.

Αυτοί που είναι λίγο ποιο έξω από το σκληρό πυρήνα της τοπικής τυπικής και άτυπης κυβέρνησης, αλλά με διάφορα κόλπα μη τυχόν χαλάσει η ισορροπία λειτουργούν κρατώντας ο ένας τον άλλον….

….και οι «απόκληροι» οι «περιθωριακοί» που προσπαθούν για την επιβίωση τους μέσα από αντίξοες συνθήκες, διότι εδώ οι νόμοι, ερμηνεύονται κατά το δοκούν.

Βάσανα του λοιπόν, όποιος δεν τα χει καλά με την εμφανή αλλά και την αφανή κυβέρνηση του τόπου.

Για να εξηγούμεθα:

Στη πρώτη περίπτωση, η σχέση με την εκάστοτε δημοτική αρχή και τους σχεδιασμούς της, καθώς και με το Λιμενικό Ταμείο, έχει δώσει σημεία ανάπτυξης επιχειρήσεων υγειονομικού χαρακτήρα, πέρα από κάθε αμφισβήτηση προς γενναίον ίδιον όφελος.

Λίγο πιο κει, τα εστιατόρια υπερβαίνουν τον χώρο που τους έδωσαν, αλλά τα bar με λίγο εσωτερικό χώρο, θα πρέπει να μεγαλώσουν τη πελατεία τους, καταλαμβάνοντας στη κυριολεξία οδόστρωμα…..Πως;

Όλα αυτά τα χρόνια, το Λιμενικό Ταμείο Λασιθίου, χορηγεί άδεια για τραπεζοκαθίσματα, σε εξέδρες, πάνω στο δρόμο, χωρίς πουθενά στο αίτημα ή στην απόφαση να αναφέρεται η έννοια του οδοστρώματος. Η μόνιμη παραβίαση του αριθμού των πελατών που γράφει η άδεια λειτουργίας, λεπτομέρεια που δεν ενδιαφέρει κανέναν.

Στη τρίτη περίπτωση, των ανθρώπων που δεν έχουν σχέση, ή κάποιοι τους θεωρούν αμελητέους, δεν τους δίδεται η δυνατότητα ούτε μισή καρέκλα να κατεβάσουν στο δρόμο, ενώ το λιμεναρχείο κάθε μέρα σχεδόν «επιβάλλει το νόμο»!!!!

Με τον τρόπο αυτό, υπάρχουν οι ευνοημένοι και οι χαμένοι. Για κάποια, παιδιά ενός ανώτερου θεού οι αρχές κάνουν τα στραβά μάτια, άλλους τους πνίγουν καθημερινά.

Και οι ελπίδες ότι με την μετάβαση στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αγίου Νικολάου, κάποιες πρακτικές θα άλλαζαν, διαψεύστηκαν.

Αποτέλεσμα, οι έχοντες σώας τας φρένας, δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία να επενδύσουν στη περιοχή. Ζουν αλλού και έρχονται μόνο για διακοπές στη γενέτειρα.

Μετά μας φταίει η Ελληνική Στατιστική Αρχή για τη συρρίκνωση του πληθυσμού. {jcomments on}

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: