Το μέλλον

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Είναι ΟΡΥΚΤΑ και τα ΔΥΟ και φυσικό είναι μόνο η ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ και η ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ άριστα ατέλειωτη σε ηλιόλουστες βουνοπλαγιές και ΑΙΓΑΙΑ πελάγη.
Αυτή η μαϊμού χρήση ΄΄ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ΄΄, αλλά και κάθε μαϊμού ονομασία στις καθημερινές αγορές μας, που παρακωλύει την ελεύθερη επιλογή μας, μας ενοχλεί αφάνταστα.
Έπρεπε να υπάρχει μια ιπτάμενη ρακέτα, να κτυπά αυτόματα στη μούρη κάθε ενός που χρησιμοποιεί μεθόδους ΄΄μαϊμού΄΄ στις ονομασίες και στα χαραχτηριστικά των προϊόντων που διαθέτει.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί των αρμόδιων για αυτά δημόσιων αρχών, έχουν παραλύσει εντελώς και απολύτως, από το πλήθος των μαϊμούδων και το ασταμάτητο χοροπηδητό τους και την μετάλλαξή τους καθημερινά και ατέλειωτα. Το εντοπίζεις έτσι, πάς και το έχει αλλάξει αλλιώς, φεύγεις και το ξανααλλάζει αλλιώς κοκ.
Οι προμηθευτές ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ, με πεσμένο το ποσοστικό κέρδος τους στην όλο και χαμηλότερη τιμή του, πήραν μεν χαρά από τα Ουκρανικά τερτίπια κλπ, που βλάπτουν την διάδοση του ΟΡΥΚΤΟΥ ΑΕΡΙΟΥ, αντίθετα με τον οδυρμό στα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου από τα λιγότερα ΦΠΑ στην χαμηλότερη ανά λίτρο τιμή.
Η λαθρεμπορία πετρελαίου, τουλάχιστον στο θέρμανσης οικιών, βλέπουμε από την τακτικότητα τήρησης των προβλεπόμενων τύπων των προμηθευτών μας, ότι αποκλείστηκε στο εφικτό.
Για τα καράβια δεξαμενές, π΄ αρμενίζουν στα ξηρονήσια και μετακινούνται ακίνητα εκτός και εντός Ελλάδος, δεν ξέρουμε τι έχει γίνει, ενώ θα έπρεπε να έχει δημοσιευτεί, η τουλάχιστον σε 3 μήνες από σήμερα, η σύγκριση με τις περσινές ποσότητες των Διυλιστηρίων, να δώσουν τα σχετικά στοιχεία, για το αποτέλεσμα της οριστικής ρύθμισης από τον κ. Αλογοσκούφη που χειροκροτήσαμε, αλλά και αν επήλθε το οικονομικό – εισπρακτικό αποτέλεσμα που ορθώς επεδίωξε το Δημόσιο, χάριν όλων των Ελλήνων.
Οι καταναλωτές γνωρίζουμε ότι η επίκληση του όρου ως ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ του καυσίμου στην θέση του ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ, είναι πλασματική και ανεκτή ως ένα βαθμό για να μπει στην διακίνηση, παρότι είναι μαϊμού όρος, αφού και τα δύο αδειάζουν το υπέδαφος, το πάτωμα που πατάμε η το κλαδί που καθόμαστε, που μας βεβαιώνουν βέβαια, ότι δεν κατακρημνίζεται μετά και δεν έχει καμία σχέση με τις σεισμικές καταστροφές.
Αργεί πολύ σε εμάς, η ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ που θα απεξαρτήσει την χώρα μας και τις τσέπες μας από την διαταγμένη αιμοδοσία μας προς τα κράτη προμηθευτές ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ και ΑΕΡΙΟΥ. Δεν είναι όνειρο, είναι πραγματικότητα εφαρμοσμένη, ού, ού, εδώ και πολλά χρόνια σε άλλες χώρες πανυγηρικά.
Το δημόσιο χρέος και προς το εξωτερικό, που χρειάζεται την εισπρακτομηχανή ΦΠΑ από τις πωλήσεις των κλασικών καυσίμων, που σχετίζεται μεν αντιστρόφως όμως, με την μείωσή του από την απεξάρτηση από τα κλασικά καύσιμα, κωλύεται για απεγκλωβισμό του δεσμευμένο από τις άδηλες καταβολές των προμηθειών από τους προμηθευτές προς τα στελέχη των συμβάσεων προμηθείας, που είναι ίδια με αυτά που θα αποφασίσουν για την ΑΙΟΛΙΚΗ και ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ στην χώρα μας.
Αν καταλαβαίνουμε καλά, κάποιος κοροϊδεύει όλους μας, η τα στοιχεία που γνωρίζουμε είναι ελλειπή, όμως το αναμφισβήτητα βέβαιο είναι πως έχουμε και θα έχουμε για πάντα ΦΥΣΙΚΟ και ΗΛΙΟ και ΑΕΡΑ εγχώριο, όπως και ο ορυκτός βέβαια ΛΙΓΝΙΤΗΣ, καθώς και σαν κλάμα κουζουλής που δεν σταματά με τίποτα, το ότι δεν ενδιαφέρεται αποτελεσματικά κανένα κόμμα και καμία κυβέρνηση να τα βάλει στην θέση των ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ και ΑΕΡΙΩΝ, όπως έκαμαν οι άλλες χώρες.
Η αντίσταση… των πολιτών δεν είναι βέβαιο πως δεν προκαλείται από οργανωμένα συμφέροντα. Και…… δεν ρυπαίνουν και δεν μυρίζουν καθόλου, για όσους νοιάζονται για την επόμενη μέρα της Γής.

Από το ΙΝΚΑ Κρήτης.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: