Στήριξη του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου
το Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Την Πέμπτη 14 του Δεκέμβρη όλη η περιφέρεια του δήμου μας θα πρέπει να βρίσκεται επί ποδός, για ένα σοβαρότατο ζήτημα που ενέσκηψε το τελευταίο διάστημα, ζήτημα που για τούς περισσότερους ήρθε από το πουθενά, για να ταράξει την ήσυχη έως τώρα ζωή του δήμου μας.

Ένα θέμα που εάν κάποιος το ανέφερε πριν μερικά χρόνια σαν εικασία και μόνο θα περνιόταν για τελείως ηλίθιος ή τέλος πάντων για  άνθρωπος που δεν ξέρει τι λέει. Τόσο τρελό θα φαινόταν σε πολλούς και μόνο η διατύπωση, μιας τέτοιας άποψης, που δυστυχώς σήμερα αποτελεί μια τραγική πραγματικότητα της οποίας η ολοκλήρωση   βρίσκεται πια σε τελικό στάδιο.

Μια εξέλιξη που δρομολογήθηκε απολύτως οργανωμένα, και μάλιστα από μαστόρους του είδους οι οποίοι πάσχισαν θα έλεγα προκειμένου να κάνουν το σχέδιο τους πραγματικότητα. Δεν ήταν κάτι λοιπόν που ήρθε τελείως τυχαία, ως κεραυνός εν αιθρία,  όπως θέλουν να μας το παρουσιάσουν, κάποιοι.

Άλλωστε κάτι που δρομολογείται σε ολόκληρη τη χώρα, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι για την πόλη μας. Απολύτως οργανωμένα λοιπόν κινούνται οι κυβερνητικοί αυτοί κύκλοι που πασχίζουν για το συγκεκριμένο θέμα, οι οποίοι θέλοντας να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου, στήνουν και το τέχνασμα της δήθεν στελέχωσης των νοσοκομείων, μεταξύ αυτών και του δικού μας.

Δυστυχώς όμως γιατρούς  δεν βρίσκουν. Θέλουν αλλά δεν βρίσκουν. Και κάποιοι ηθελημένα ή αθέλητα τους πιστεύουν. Γιατροί, βέβαια και δεν υπάρχουν πολλοί σε όλη την χώρα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι από τα πανεπιστήμια της δεν έχει αποφοιτήσει πλήθος γιατρών, που αυτή τη στιγμή διαπρέπουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Γιατροί που εξωθήθηκαν σε αναγκαστική εξορία από την χώρα τους της οποίας οι πολιτικές των τελευταίων χρόνων τους έστειλαν στα νοσοκομεία του κόσμου δημόσια και ιδιωτικά  να ψάχνουν δουλειά για ένα αξιοπρεπές μεροκάματο.

Κάτι που είναι το μόνο αληθές ολοκλήρου του αφηγήματος αυτού. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν ακόμη αρκετοί γιατροί στην πολύπαθη αυτή χώρα, που θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες της. Μία και αδυσώπητη από  τους υπευθυνοανέφθηνους  είναι η απάντηση. Ότι δεν θέλουν να δουλέψουν στον δημόσιο τομέα. Μέγα ψεύδος και αυτό, γιατί επιμελημένα θέλουν να σου αποκρύψουν την αλήθεια. Αυτό που δεν σου λένε λοιπόν είναι ο πραγματικός λόγος, για τον οποίο δεν θέλουν να δουλέψουν στο δημόσιο σύστημα υγείας. Δεν σου λένε λοιπόν πως ο ίδιος εκείνος λόγος που έσπρωξε τους περισσότερους να ξενιτευτούν, είναι και ό ίδιος εκείνος λόγος που αναγκάζει αυτούς που έμειναν να μην επιθυμούν  να δουλέψουν στο ΕΣΥ.

Ο λόγος αυτός λοιπόν είναι ο απαξιωμένος μισθός ενός γιατρού στην χώρα των μνημονίων, που καθιστά αποτρεπτικό το να δουλέψει κάποιος γιατρός στον Δημόσιο τομέα όταν έχει οικογένεια να συντηρήσει ή ακόμη όταν η δουλειά αυτή είναι σε άλλη πόλη από την πόλη καταγωγής του. Κι αυτό πολύ απλά γιατί δεν μπορεί να ζήσει με ένα τέτοιο μισθό πείνας. Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια που σου κρύβουν. Έτσι αφού  το δημόσιο δεν μπορεί να βρει  εργαζόμενους, θα πρέπει να το πάρει ο ιδιώτης που είναι ικανότερος και θα το κάνει να προοδεύσει σαν επιχείρηση.

Αυτό τουλάχιστον ακούγεται από τότε που άρχισα να καταλαβαίνω τον κόσμο. Κάτι που πάντα μου έκανε εντύπωση και μου δημιουργούσε το ερώτημα πως τα καταφέρνει ο ιδιώτης και εξυγιαίνει μια προβληματική επιχείρηση, κάτι που δεν καταφέρνει να κάνει  το δημόσιο. Αυτό μέχρι που κατάλαβα τον λόγο αυτό για τον οποίο ο ιδιώτης είναι πιο έξυπνος και πιο ικανός, από το δημόσιο του οποίου όλες οι επιχειρήσεις είναι ζημιογόνες.

Βέβαια δεν αισθάνομαι καθόλου άσχημα γι’ αυτή μου την  τελείως απλοϊκή και κουτή σκέψη, γιατί ακόμη και τώρα είναι πολλοί αυτοί που δεν το έχουν καταλάβει ακόμη, ότι δηλ., η απαξίωση μιας επιχείρησης προκειμένου να περάσει με όσο το δυνατόν λιγότερη επιβάρυνση στην κατοχή του ιδιώτη, είναι και  ο βασικός λόγος που την μετατρέπει σε προβληματική αρχικά, και αμέσως μετά την ιδιωτικοποίηση της την μετασχηματίζει   σε ανταγωνιστική, και κερδοφόρα.

Αυτός λοιπόν είναι ο βασικός λόγος  που δημιουργεί τον έξυπνο ιδιώτη, και τον  ηλίθιο δημόσιο τομέα, που ο φορολογούμενος Έλληνας δεν μπορεί να πληρώνει, και άρα θα πρέπει να περάσει στα χέρια του πρώτου για να ανακάμψει. Αυτό το έχουμε δει και σε κάποιες άλλες δημόσιες υπηρεσίες που πέρασαν στα χέρια του ιδιώτη, γιατί δεν μπορούσε να πληρώνει γι’ αυτές ό Έλληνας φορολογούμενος ο οποίος τώρα αδυνατεί να πληρώνει τους λογαριασμούς που του στέλνουν.

Η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ λόγου χάριν.

Κάτι ανάλογο λοιπόν θα γίνει και με τα νοσοκομεία για να ανακάμψουν, και ο Έλληνας ο οποίος πάντα είναι υπερφολογούμενος, τώρα που θα αδυνατεί να πληρώσει δεν θα του κόβουν το ρεύμα ή το τηλέφωνο αλλά τη ζωή. Και το ακόμη χειρότερο θα είναι όταν αυτός μπορεί από ένα καπρίτσιο της μοίρας να ζει και να παρακολουθεί να πεθαίνουν τα παιδιά και οι αγαπημένοι του.

Μαρτύριο τρομερότερο κι από το θάνατο ακόμη.

Καθίστε λοιπόν αγαπητοί συμπολίτες  αναπαυτικά στις πολυθρόνες σας, αν εσείς είστε καλά, και δεν αρρωσταίνετέ κάτι που σας εύχομαι ολόψυχα. Άλλωστε κανένας μας δεν πιστεύει ότι οι αρρώστιες είναι γι’ αυτόν. Συνήθως οι αρρώστιες είναι για άλλους.

Αν όμως πιστεύετε πως οι αρρώστιες είναι για όλους ελάτε να  βγούμε όλοι μαζί την Πέμπτη 14 του Δεκέμβρη να φωνάξουμε για την Υγεία τη δική μας, και των παιδιών μας, πιστεύοντας ακράδαντα πως παλεύουμε για το πιο σοβαρό και υπέρτατο αγαθό του ανθρώπου. ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ.

Με πολλή αγωνία για το μέλλον

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos