ΒΙΟΠΑ Αγίου Νικολάου, μοχλός ανάπτυξης ή πεδίο έκφρασης συμφερόντωνΔυο γεγονότα συνέβαλαν για να χωριστεί το σύνολο των μετόχων της ΒΙΟΠΑ Αγίου Νικολάου δε δυο κατηγορίες: Το δημοσίευμα του κ.  Μπαλτά στην εφημερίδα  «Ανατολή» στις 30-31/5/09 και η μη θεσμική στάση των εκπροσώπων των φορέων στην Γενική  Συνέλευση της εταιρείας μας.
Με την διχαστική αυτή κατάσταση έγιναν και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. το οποίο είναι δεκατριαμελές. Εννέα μέλη εκλέγονται από τους μετόχους και τέσσερα μέλη διορίζονται ως εκπρόσωποι των φορέων. Οι φορείς αυτοί είναι: η  Νομαρχιακή  Αυτοδιοίκηση  Λασιθίου, το Επιμελητήριο  Λασιθίου ο Δήμος Αγίου  Νικολάου και η Ένωση  Γεωργικών  Συνεταιρισμών Μεραμβέλου.

Οι υπογράφοντες σύμβουλοι συγκέντρωσαν την πλειοψηφία με ποσοστό 57,77% των ψήφων των μετοχών και αποτελούν την πενταμελή πλειοψηφική ομάδα. Για την συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ. προτείναμε για πρόεδρο των πλειοψηφήσαντα σύμβουλο κ Βάρδα Ιωάννη, όπως δηλαδή είχε γίνει και στην προηγούμενη περίοδο. Ο εκπρόσωπος της  Νομαρχιακής  Αυτοδιοίκησης  κ. Πάγκαλος Νικόλαος ο οποίος είναι διορισμένος σύμβουλος, αυτοπροτάθηκε  για την θέση του προέδρου δηλώνοντας ότι δεν είχε σκοπό να διεκδικήσει τη θέση αυτή, αλλά το κάνει επειδή υπήρξε το δημοσίευμα των 33 μετόχων (ανοιχτή επιστολή δια του τύπου) οι οποίοι καλούσαν τους φορείς να επιδείξουν θεσμικότιτα στις αποφάσεις τους. Οι τέσσερις ψήφοι των μειοψηφούντων συμβούλων της Γενικής Συνέλευσης ενώθηκαν με τους τέσσερις ψήφους των διορισμένων από τους φορείς συμβούλων και με οκτώ ψήφους έναντι πέντε εξέλεξαν πρόεδρο τον  κ. Πάγκαλο  Νικόλαο .

Εμείς οι  πλειοψηφήσαντες  στους μετόχους σύμβουλοι είμαστε αναγκασμένοι να αυτοπροσδιοριστούμε ως μη έντιμοι, μη δραστήριοι, μη μεθοδικοί, μη αποτελεσματικοί, μα προπαντός μη ηθικοί (βλπ. δημοσίευμα «Ανατολή» 4-5/6/09 σελίδα 5, συνέντευξη προέδρου) για να δικαιολογήσουμε επιτέλους την στάση των εκπροσώπων των φορέων . Είμαστε δε υποχρεωμένοι να αυτοπροσδιοριστούμε έτσι για να περισώσουμε την χαμένη θεσμικότιτα των εκπροσώπων των φορέων διότι σε ενάντια περίπτωση θα πρέπει να αποδοθούν σε αυτούς πρακτικές και ιδεολογία η οποία παραπέμπει σε άλλες παλιές καταδικασμένες εποχές. Έτσι συνειδητά συμβάλλουμε στον να μη συνεχιστεί η αποδόμηση της Ελληνικής κοινωνίας και να μπει η χώρα μας στον κατάλογο των «αποτυχημένων κρατών» «Failed States» που κάποιοι επιχειρούν να την βάλουν για να έρθουν πάλι να μας «σώσουν» .

Αποδεχόμενοι λοιπόν το νόμιμο συμβούλιο της εταιρείας ( το ηθικό θα το κρίνουν οι πολίτες) συνεχίζουμε την προσπάθεια μας όπως εμείς πολύ καλά γνωρίζουμε αλλά και διδαχτήκαμε στην προηγούμενη περίοδο.

το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Β.Ι.Ο.Π.Α. Α.Ε.Οι άξονες που θα κινηθούμε θα είναι:

1) Όσο υπάρχουν σε ισχύ οι εγγυητικές επιστολές των συνεργατών αλλά και όσο χρόνο προβλέπουν οι σχετικοί νόμοι, θα κινηθούμε δραστήρια για να επανορθώσουμε όσο αυτό είναι δυνατόν την υποβαθμισμένη ποιότητα του έργου.

2) Θα σεβαστούμε απόλυτα και με κάθε νόμιμο τρόπο θα εφαρμόσουμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στο θέμα της κοστολόγησης των οικοπέδων για την αποφυγή δημιουργίας «σπεκουλαδόρικων» πρακτικών σε βάρος κάποιων μετόχων.

Θα είμαστε όμως απολύτως σύμφωνοι στη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για κατάργηση της άδικης πρότασης που πέρασε με το γνωστό τρόπο και ισχύει σήμερα , και λήψη νέας απόφασης για απονομή δικαιοσύνης προς όλους ταυτόχρονα τους μετόχους.

Τούτο δε διότι δημοσιοποιήθηκαν από τον πρόεδρο σε συνέντευξη του ψευδή στοιχεία για το θέμα της ανισότητας τις τιμής των οικοπέδων προσδιορίζοντας τις διαφορές από 1000 έως 3000 ευρω ανά μερίδα. Η πραγματικότητα είναι ότι η ανισότητα φτάνει μέχρι το υπερβολικό ύψος 55.411 ευρω ανά μερίδα.

3) Θα προτείνουμε και θα στηρίξουμε ενέργειες για την άμεση δημιουργία της οδού πρόσβασης χρησιμοποιώντας κάθε νόμιμο μέσο.

Σε όποια σημεία της πορείας μας συμπέσουμε με την διοικούσα ομάδα  της ΒΙΟΠΑΝ θα είναι θετικό, σε όποια δεν εισακουσθούμε θα κάνουμε χρήση των νομίμων διαδικασιών εξασφαλίζοντας όπως πάντα μέχρι σήμερα το συμφέρον της εταιρείας μας .

Θεωρούμε ότι το ΒΙΟΠΑ είναι το μεγαλύτερο έργο συλλογικής δράσης των πολιτών. Είναι ένας πραγματικός άθλος για την περιοχή μας. Για αυτό ακριβώς δεν μπορεί κανείς να μειώσει την αξία του ούτε καν να προσπαθήσει να το απαξιώσει. Ούτε όμως και από την άλλη μεριά να μιλά για ένα «θαύμα» υπερεκτιμώντας το έργο.

Τη στάση μας μέχρι σήμερα αλλά και την τεκμηρίωση με έγγραφα έχουμε υποβάλει στην Γ.Σ. και έχουν καταχωρηθεί στα επίσημα πρακτικά, για κάθε χρήση αντικειμενικής ενημέρωσης .

Ευχαριστούμε τους μετόχους που μας τίμησαν με την ψήφο τους και ευχόμαστε καλή επιτυχία στην διοικούσα ομάδα.

Βάρδας Ιωάννης
Σωτηριάδης Νικόλαος
Πανταζάκου Μαρίνα
Μπρόκος Γεώργιος
Κουργιαντάκης Αντώνιος

Διαβάστε επίσης:
Συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ. του ΒΙΟΠΑ Αγ. Νικολάου Α.Ε.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: