ο ιερός ναός Ρόδον το Αμάραντον
ο ιερός ναός Ρόδον το Αμάραντον

Με τη σεμνή τελετή επίδοσης των βεβαιώσεων σπουδών από τους συντονιστές του προγράμματος στους σπουδαστές που συμμετείχαν σε αυτό στον Ι.Ν. Ρόδον το Αμάραντον

έληξε και επίσημα το θερινό πρόγραμμα Εκμάθησης και Βελτίωσης της Ελληνικής Γλώσσας και Σπουδής στην Ορθόδοξη Θεολογία και Πολιτισμό του Ι.Ε.Γ.Θ.Π.(Ινστιτούτο Ελληνικής Γλώσσας, Ορθοδόξου Θεολογίας και Πολιτισμού) ,το Σάββατο που μας πέρασε , 2 Αυγούστου 2014.

Νωρίς το πρωί, αφού πρώτα τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και στη ρωσική και σλαβική γλώσσα από τη χορωδία των Ρώσων σπουδαστών, παρόντων όλων των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα, συντονιστών, διδασκόντων καθηγητών , φοιτητών, και πιστών, έγινε η επίδοση των βεβαιώσεων σπουδών από τους υπευθύνους τους προγραμμάτος στους σπουδαστές, που με ζήλο πραγματικό και ανελλιπώς ,παρακολούθησαν και τους δύο κύκλους τους προγράμματος α)εκμάθηση και βελτίωση της ελληνικής γλώσσας β)σπουδή στην ορθόδοξη θεολογία και πολιτισμό , από τις 3 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου 2014, στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Ι. στα Έξω Λακώνια ,που ευγενώς παραχωρήθηκαν στο Ινστιτούτο για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού.

Εν συνεχεία , με τις ευλογίες του π. Γεωργίου Μαρνέλλου, προέδρου του Ι.Ε.Γ.Θ.Π. , ακολούθησε μικρή δεξίωση στους παρευρισκομένους στην πετρόχτιση αίθουσα του Ι.Ν. Ρόδον το Αμάραντον “Μεγαλόχαρη” με νηστίσιμα εδέσματα τα οποία με περισσή φροντίδα και επιμέλεια ετοίμασαν οι κυρίες της επιτροπής του ταμείου απόρων φοιτητών “Μαρία Τουτουδάκη”, κυρίες Κωνσταντίνα Αντωνάκη , Σταυρούλα Τουτουδάκη, Μαρία Αρχαύλη,Κατερίνα Πετράκη, Μαρία Μενεγάκη και οι ενορίτισσες.

Μέσα σε αυτό το κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης, την Θεία Λειτουργία, την επίδοση των βεβαιώσεων σπουδών και την παράθεση της μικρής δεξίωσης που σφράγισε τη λήξη αυτής της σεμνής εκδήλωσης καθώς και την ανταλλαγή ευχών , εντυπώσεων και υπόσχεσης για συνέχιση της προσπάθειας αυτής και τα επόμενα έτη ολοκληρώθηκε και εφέτος επιτυχώς το θερινό πρόγραμμα εκμάθησης και βελτίωσης της Ελληνικής Γλώσσας και Σπουδής στην Ορθόδοξη Θεολογία και τον Πολιτισμό του Ι.Ε.Γ.Θ.Π., το οποίο , ως γνωστόν,τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και με τη συνεργασία της Α.Ε.Α.Η.Κ. και του Τ.Ε.Ι. Αγίου Νικολάου .

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos